NUTRITIE

Rețeta de succes a celebrului bucătar Jamie Oliver: Cum să pregătești o cină romantică

Jamie Oliver, celebrul bucatar britanic, ne-a obisnuit cu retetele sale savuroase, dar mai ales foarte simple si rapide. Daca iti doresti o cina romantica, cel mai indicat ar fi sa nu gatesti mult si consistent, deoarece… veti adormi sau veti fi coplesiti mai mult de mancare decat de dragoste.

Meniu:

Salata de fructe exotice
Platou cu fructe de mare
Capsuni cu ciocolata

Salata de fructe exotice

Marii bucatari si nutritionistii ne recomanda sa servim fructele inainte de masa, pentru deschiderea apetitului.

Ingrediente: 2 kiwi, 4 felii de ananas, 1 portocala, 1 lime, 1 grapefruit, 200 g fructe de padure, un pepene galben mai mare

CITEȘTE ȘI: Rețete INEDITE de preparare a fructului de AVOCADO

Mod de preparare: se spala bine fructele, se curata de coaja, se taie cubulete si se amesteca intr-un bol. Pepenele galben se taie in jumatate, se curata de seminte si se scobeste miezul. Jumatate din cantitatea de pepene se pune in salata, iar restul se pastreaza pentru o alta reteta. In jumatatea scobita de penene se pune salata de fructe, se decoreaza cu frunze de menta si se serveste bine racita.

Salata de fructe

Platou cu fructe de mare

La 1-2 ore dupa salata de fructe, poti servi felul principal.

Poti sa cumperi fructe de mare proaspete – creveti, calamari, caracatita, scoici (le gasesti in orice supermarket) – sau congelate (de obicei un amestec bine proportionat, numai bun de preparat).

Mai ai nevoie de: o ceapa, un ardei iute, 150 ml vin alb, ulei de masline, o lingura de smantana, patrunjel.

Mod de preparare:

– daca fructele de mare sunt proaspete, nu uita ca inelele de calamar se prajesc in prealabil, fata de celelalte ingrediente

– daca sunt congelate, este mai simplu! Se caleste putin ceapa tocata marunt, se toarna vinul alb, se pun fructele de mare si se lasa la fic mic timp de 5-7 minute pana se deschid scocile. Apoi se adauga condimentele, smantana, foarte putina sare si piper. Nu trebuie sa stea prea mult pe foc! Se dau deoparte si se adauga patrunjelul. Se servesc calde pe un platou, alaturi de un vin alb demi-sec. Poti opta si pentru garnitura – un orez simplu sau paste cu ulei de masline.

Platou cu fructe de mare

Capsuni cu ciocolata

Acesta mi se pare desertul cel mai potrivit pentru indragostiti. Sunt delicioase si va puteti hrani unul pe celalalt!

CITEȘTE ȘI: Mere coapte cu afine și cremă de vanilie / REȚETE SIMPLE

Ingrediente: o cutie de capsuni mari, coapte, o ciocolata amaruie (50% cacao)

Mod de preparare: ciocolata se rupe in bucati si se topeste in bain-marie. Cand este lichida, capsunile (spalate si sterse bine de apa) se dau prin ciocolata si se pun pe un gratar sau un platou la racit. Ciocolata se va intari si va arata minunat pe fructele rosii.

Nu exagera cu alcoolul in timpul unei cine romantice. Acesta are minunata proprietate de a te relaxa, insa in cantitati ceva mai mari te va face sa te simti oribil. Serveste un aperitiv la salata de fructe exotice, cum ar fi o Margherita sau un Mojito (max 200 ml), un pahar de vin alb la fructele de mare si un pahar de sampanie la capsuni. Daca nu sunteti consumatori de alcool, mai bine prepara cocteiluri non-alcoolice, foarte gustoase si exotice, recomanda divahair.ro.

Capsuni in ciocolata

Comentarii: