Acum că a trecut luna decembrie, lună în care se prepară toate delicatesele din carnea de porc, a pierit și pofta pentru preparatele specifice- unul dintre ele fiind chiar jumările.
Pentru a fi accesibilă tuturor și mai ales pentru a satisface poftele mofturoșilor, vă prezint astăzi o rețetă simplă din jumări, numai bună de întins pe pâine pentru a fi servită în orice moment al zilei. Aceasta este o rețetă tradițională românească, păstrată din moși strămoși.
CITEȘTE ȘI:
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se prepară foarte simplu, cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Punem toate ingredientele în robot, sare și piper după gust și mixăm până amestecul are consistența unei paste, o cremă mai groasă.
Pasta de jumări se transferă într-o caserolă de sticlă care se închide ermetic și poate fi păstrată la frigider până la 2 săptămâni.
CITEȘTE ȘI:
Truc: dacă vă doriți mai mult decât o pastă de jumări, puteți prepara din aceasta pogăcele cu jumări.