Prepararea delicioaselor chifteluţe nu va da greş dacă sunt respectate ca la carte ingredientele şi paşii gătirii. Reţeta aperitivului gustos o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman.
CITEȘTE ȘI: Supa de pui cu găluşte, un adevărat deliciu dacă respecţi această reţetă
Se toacă cepele (altădată se şi rumeneau în puţin ulei), morcovii, cartofii, mărarul. Pâinea se scurge bine şi se toacă şi ea.
Se amestecă bine carnea cu tot ce s-a tocat, cu ouăle şi apoi cu sare şi piper.
Se formează după dorinţă chiftele turtite, cât palma de copil, sau chifteluţe rotunde, cât nuca, şi se tăvălesc prin făină.
Se încinge untură destulă, să le îmbrace până la jumătate, şi se pun chifteluţele la prăjit pe foc potrivit, acoperite, până se rumenesc. Se întorc şi pe cealaltă parte. Când s-au colorat, se scot din tigaie şi se oferă.
CITEȘTE ȘI: Reţetă din Dobrogea: Cum se prepară delicioasele chifteluţe de icre
Moda degresării trimite chiftelele aburinde pe foaia de sugativă, să-şi lase grăsimea. Pe alocuri, oltenii pun şi-o căpăţână de usturoi.