Deserturile bucovinene sunt în general destul de calorice. Nu şi alivanca. Reţeta se prepară folosind doar câteva ingrediente pe care orice gospodină le are prin casă.
Alivanca este delicatesa neobişnuită pe care o descoperă orice turist la prima vizită în Bucovina, scriu jurnaliştii de la lumeasatului.ro. Este vorba despre o prăjitură cu brânză şi mălai.
CITEȘTE ȘI: Cel mai ‘sexy’ desert: Lava cake, o rețetă de colecție
gălbenuşurile se mixează cu zahărul, apoi se adaugă restul ingredientelor, se toarnă compoziţia în tava unsă cu untură. Înainte de a se pune la cuptor se realizează o compoziţie din 2 linguri de făină de grâu, un ou şi 2 linguri de zahăr şi se toarnă deasupra. Se lasă la cuptor până trece testul scobitorii. Smântâna se amestecă cu zahăr, după gust, şi se pune peste alivancă.