X

Rețeta versatilă a pastelor Primavera, un preparat cu parmezan și legume proaspete

Sosul Primavera este o adăugare relativ nouă și a fost creat în New York City, nu în Italia. În 1977, Sirio Maccioni, proprietarul faimosului restaurant Le Cirque, a pregătit un nou fel de mâncare cu sos de smântână, usturoi și legume proaspete de primăvară.

Pastele Primavera au devenit rapid unul dintre cele mai dorite feluri de mâncare din oraș, dar Maccioni nu dorise să atingă noi înălțimi culinare, ci pur și simplu improvizase atunci când rămăsese în bucătărie doar cu niște legume.

CITEȘTE ȘI: Penne cu piept de pui, bacon și ciuperci-combinația de gusturi care te surprind plăcut

Rețeta versatilă a pastelor Primavera, un preparat cu parmezan și legume proaspete

Ingrediente:

Aceasta este o rețetă versatilă și puteți folosi diferite tipuri de legume în funcție de ce aveți la îndemână. Mazărea, sparanghelul, vinetele, conopida, spanacul sau fasolea verde sunt alte alegeri bune.

CITEȘTE ȘI: Savurează pastele Carbonara de casă mai bune decât în orice restaurant

Rețeta versatilă a pastelor Primavera, un preparat cu parmezan și legume proaspete

Mod de preparare:

Gătiți pastele în apă sărată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Păstrați 120 ml din apa în care au fiert pastele înainte de a le scurge.

Între timp, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie adâncă la foc mediu.

Adăugați ceapa roșie și morcovul și căliți 2 minute.

Adăugați broccoli și ardeiul gras, apoi sotați 2 minute.

Adăugați dovleacul și dovleceii apoi sotați 2 – 3 minute sau până când legumele aproape s-au înmuiat.

Adăugați usturoiul, roșiile și condimentele italiene și mai sotați 2 minute.

Turnați legumele într-un castron, adăugați pastele scurse, stropiți cu suc de lămâie, asezonați cu puțină sare, dacă este necesar, și amestecați în timp ce adăugați apa în care au fiert pastele, dacă doriți.

Se adaugă 20 de grame de parmezan și pătrunjel, apoi se servește cu restul de parmezan deasupra.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro