Risotto este unul dintre cele mai populare preparate de origine italiană, dar care și-a câștigat popularitatea și în bucătăria românească.
Orezul este un aliment versatil, care poate fi servit ca atare sau în combinație cu legume, brânzeturi sau chiar fructe.
O farfurie de risotto îți alimentează organismul cu vitamine, minerale, fibre și proteine, tot ceea ce ai nevoie pentru o alimentație corectă și sănătoasă.
CITEȘTE ȘI: Cum se gătește cel mai cremos orez, sursă importantă de proteine – Exquis
Risotto cu ciuperci și spanac, o mâncare sănătoasă fără nimic de adăugat
Chiar este o garnitură simplu de preparat, există câteva secrete de care este indicat să ții cont pentru a obține un risotto delicious.
Primul pas către un risotto reușit vizează folosirea cu moderație a ingredientelor. Astfel, ingredientele trebuie adăugate treptat și în cantități mici.
Înainte de a realiza orice fel de rețetă risotto, nu uita să-l speli pentru a-l purifica de microorganisme, praf și amidon.
Eliminarea excesului de amidon asigură un preparat uniform, fără boabe lipite inestetic.
Ingrediente:
- 200 g orez
- 300 g ciuperci albe
- 300 g spanac proaspăt
- 1 ceapă
- 50 g brânză rasă
- 1 litru supă de găină
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 praf de nucșoară
- 1 lingură ulei vegetal
CITEȘTE ȘI: După ce criterii ne ghidăm când alegem orezul pentru un preparat – Exquis
Risotto cu ciuperci și spanac, o mâncare sănătoasă fără nimic de adăugat
Mod de preparare:
Spălați bine ciupercile și spanacul.
Îndepărtați codițele ciupercilor și tăiați-le în felii subțiri.
Tocați ceapa mărunt, apoi, într-o tigaie mare, anti-aderentă, puneți-o la înăbușit, fără ulei.
Adăugați pe urmă ciupercile și sucul de lămâie și lăsați-le să se pătrundă câteva minute.
Pasul următor va fi să adăugați orezul și apoi supa de găină.
Lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20 de minute, până când se umflă orezul.
Înainte ca risotto-ul să fie gata, adăugați spanacul și nucșoara și lăsați să mai fiarbă 3 minute la foc mic.
Adăugați uleiul vegetal și brânza rasă, apoi amestecați bine toate ingredientele și serviți mâncarea imediat.
Comentarii: