Risotto înseamnă în italiană „orez mic“ şi reprezintă una dintre cele mai populare mâncăruri ale Italiei. Este un preparat simplu, existând numeroase combinaţii de ingrediente ce pot fi folosite.
Ingrediente risotto:
2-3 cutii conservă de ton
1 ceapă mică
1 1/2 ceşti supă de peşte
1 pachet orez arborio
1/2 ceaşcă vin alb
1/4 ceaşcă de parmezan ras
rucola
coaja şi sucul de la 1 lămâie
CITEŞTE ŞI: Pericolul din mâncarea de orez. Cum să eviți toxiinfecția alimentară
Mod de preparare risotto:
Într-o cratiţă rumeniţi ceapa în ulei. Se amestecă supa cu o cantitate egală de apă. Adăugaţi orezul peste ceapă şi lăsaţi la foc mediu timp de aproximativ 5 minute.
Adăugaţi vinul şi lăsaţi alcoolul să se evapore, recomandă restaurantedelux.ro. Puneţi apoi supa puţin câte puţin, amestecând, astfel încât orezul să o absoarbă. Acest lucru durează aproximativ 30-40 de minute.
Adăugaţi tonul, sucul de lămâie şi coaja.
CITEŞTE ŞI: Când e cazul să te îngrijorezi? Cinci sunete ale corpului care indică anumite boli
Adăugaţi parmezan şi lăsaţi să se topească.
Serviţi pe pat de rucola.
Comentarii: