NUTRITIE SANATATE

Ruladă de porc cu umplutură de ciuperci, ideală pentru o masă de sărbătoare

Dacă ai de gând să sărbătorești alături de familie cu preparate alese, atunci această rețetă ți se potrivește de minune!

Este o încântare pentru fiecare membru, iar ingredientele alese special pentru acest preparat îi vor satisface chiar și pe cei mai mofturoși!

CITEȘTE ȘI: Pregătiri pentru masa de Crăciun: Ruladă de porc cu spanac și ciuperci – Delicioasă și ușor de preparat – Exquis

Ruladă de porc cu umplutură de ciuperci, ideală pentru o masă de sărbătoare

Ingrediente:

  • 1 mușchiuleț de porc
  • 1 ceapă
  • 350 g ciuperci
  • 1 ardei kapia copt
  • Felii de bacon
  • Sare, piper
  • Ierburi aromatice
  • Condimente pentru carne de porc

CITEȘTE ȘI: Protejează-ți organismul de microbi consumând ciupercile sub orice formă – Exquis

Ruladă de porc cu umplutură de ciuperci, ideală pentru o masă de sărbătoare

Mod de preparare:

Fasonăm cu grijă mușchiulețul de porc, adică eliminăm excesul de piele de pe el.

Îl tăiem pe jumătate, dar fără a desprinde bucățile una de cealaltă, obținând o felie mai mare de carne.

Acoperim cu folie alimentară și îl batem ușor cu ciocanul pentru șnițele, până obținem o bucată de carne subțire.

Urmează să condimentăm cu sare, piper și condimente de porc, apoi lăsăm deoparte.

Tocăm ceapa mărunt, apoi o călim în 3 linguri de ulei, cu puțină sare.

În timpul acesta tăiem ciupercile în cubulețe mici, le adăugăm peste ceapă, condimentăm cu sare, piper și ierburi aromatice, apoi le gătim la foc mediu până ce apa lăsată de ciuperci se evaporă.

Turnăm umplutura peste carne și o întindem pe toată suprafața, iar deasupra punem ardeiul copt tocat mărunt.

Rulăm cât putem de strâns, apoi învelim bucata de carne în folie alimentară.

Pe o foaie de copt așezăm feliile de bacon, urmând să punem și rulada pe mijloc, apoi să o învelim cu feliile, alternând câte una de pe fiecare parte (stânga-dreapta).

Strângem bine rulada în hârtia de copt, iar ultimul pas este să o băgăm în cuptorul preîncălzit la 180 °C pentru aproximativ 40 de minute.

După tot acest timp, descoperim rulada din hârtia de copt, apoi o mai lăsăm la cuptor până se rumenește frumos.

Lăsăm rulada cu ciuperci să se răcorească 10 minute, apoi o putem tăia și servi!

Comentarii: