Fie că vreți să pregătiți un platou cu aperitive pentru a vă impresiona musafirii sau doriți doar să serviți un mic dejun sănătos împreună cu cei dragi, salata de pește reprezintă cea mai bună alegere pentru un moment prețios.
Puteți pregăti o farfurie cu legume crude lângă care să fie așezată pentru a fi întinsă pe pâine sau chiar o puteți aranja pe platouri, în forme de mini-tarte sărate sau vol au vent (formele acelea mici din foietaj).
CITEȘTE ȘI: Salată de fasole verde cu maioneză și usturoi: Salata ideală pentru un platou festiv
Avem nevoie de următoarele ingrediente:
Mod de preparare:
Conservele de ton le punem într-o strecurătoare să se scurgă zeama.
În timpul acesta preparăm maioneza dintr-un ou întreg și 200 ml ulei, după rețeta de mai jos.
CITEȘTE ȘI: Maioneză în 60 de secunde- Gătitul e mai frumos
Tocăm ceapa roșie foarte mărunt.
După ce tonul a fost scurs de tot lichidul, îl punem într-un bol și îl amestecăm cu mixerul la viteză mică.
Punem acum sarea și piperul după gust și din nou mixăm ușor.
Adăugăm maioneza și zeama de lămâie (opțional) și amestecăm cu mixerul până obținem o pastă consistentă.
La sfârșit punem ceapa tocată mărunt și amestecăm cu o spatulă.
Să aveți poftă!