NUTRITIE SANATATE

Salată exotică cu piept de rață

finedininglovers.com

Dacă sunteți în căutare de o idee simplă de gătit, astăzi vă propunem o salată cu pastramă din piept de raţă, care oferă un gust fresh, dulce-acrișor și cel mai important lucru este că se prepară repede, fără a petrece mult timp în bucătărie.

Ai nevoie doar de ingrediente de calitate, un uscător de salată şi 5 minute.

CITEȘTE ȘI: Leguma care nu trebuie să lipsească din salata ta: Este bogată în fibre, vitamina B, magneziu și fier

Salată exotică cu piept de rață

Ingrediente pentru o porție:

  • 150g mix de salată
  • 75g pastramă de piept de raţă (preferabil, de casă)
  • 1/4 grepfruit, cubuleţe
  • 1/2 portocală, cubuleţe
  • 5 bucăţi caramelizate de nucă

Pentru dressing:

  • sucul de la o portocală
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • miere – o lingură
  • ulei de măsline – 100 ml
  • coaja de lămâie şi portocală
  • sare, piper – după gust

CITEȘTE ȘI: Secretul preparării dressingului pentru salată

Salată exotică cu piept de rață

Mod de preparare:

Pregăteşti salata, adică o speli bine şi o usuci cu ajutorul uscătorului de salată. Apa nu face parte din ingredientele acestei reţete, iar dacă nu usuci bine salata, va dilua dressingul, îi va schimba gustul şi îi va accelera procesul de degradare.

Prepari dressingul. Într-un bol torni câte un pic din sucul de portocală şi sucul de lămâie, puţină miere, sare, piper şi coaja de lămâie şi portocală. Pe parcurs, echilibrezi gustul adăugând fie suc de lămâie, fie miere, în funcţie de preferinţă: dacă îl vrei mai acrişor sau mai dulce. Omogenizezi bine, dar nu torni uleiul decât la final, pentru că sarea şi zaharul se dizolvă foarte greu în ulei.

Îmbini ingredientele. Într-un bol, aşezi salata uscată, pui bucăţile de portocală şi grapefruit, şi le amesteci. Torni dressingul, pui pastrama de piept de raţă, feliată, şi amesteci din nou. Le aşezi pe toate pe farfurie şi decorezi la final cu nucile caramelizate.

Poftă bună!

Comentarii: