Antioxidanții pe care îi conțin anumite alimente reglează funcția multor organe, inclusiv a pancreasului pe care-l feresc și de inflamații și diverse afecțiuni.
Usturoiul
Datorită alicinei, o substanță din compoziția usturoiului, acesta din urmă are proprietăți antioxidante. De asemenea, previne apariția inflamațiilor în corp, inclusiv pe cele de la nivelul pancreasului, potrivit clicksanatate.ro.
CITEȘTE ȘI: Simptomele unui pancreas inflamat: Ce trebuie să facem şi când cerem ajutorul doctorului
Broccoli
Consumul de legume crucifere, precum broccoli sau conopidă, este importantă pentru a preîntâmpina dezvoltarea cancerului pancreatic. Acestea reprezintă o sursă bună de sulf care previn mutația celulelor, îndeosebi multiplicarea celor canceroase.
Fructele de pădure
Mănâncă mai des fructe de pădure și cireșe, vișine! Sunt bogate în antioxidanți, refac pancreasul și previn efectele negative ale radicalilor liberi.
Strugurii
O substanță pe care o conține coaja de struguri, numită resveratrol, are acțiune antioxidantă și protejează celulele pancreatice de efectele nefaste ale radicalilor liberi. Dacă nu-ți plac prea mult strugurii consumați ca atare, bea un pahar de vin roșu pentru a evita afecțiunile pancreatice.
Cartofii dulci
Betacarotenul din cartofii dulci combate cancerul pancreatic datorită antioxidanților. Alte surse bune de betacaroten sunt legumele și fructele portocalii.
CITEȘTE ȘI: Dieta similară postului care vindecă diabetul și regenerează pancreasul
Iaurtul
Mănâncă mai des și iaurt. Mulțumită culturilor de bacterii vii pe care le conține, iaurtul este alimentul perfect pentru buna funcționare a sistemului imunitar și pentru a proteja pancreasul de infecții. Alege sortimente neîndulcite!
Spanacul
Sănătatea pancreasului depinde și de acoperirea necesarului zilnic de fier și de vitamina B. Spanacul le conține pe ambele într-o cantitate mare. Poți să-ți procuri aceste substanțe nutritive și din alte verdețuri, ca salata verde.
Comentarii: