SANATATE

Șase greșeli care își sabotează curățenia din casă și îți pun în pericol sănătatea

a1serviceproviders.com

Curățenia este o corvoadă plictisitoare pentru majoritatea oamenilor. Și pentru că nu le place procesul de curățenie, mulți încearcă să îl simplifice sau să ignore anumite elemente.

Așadar, trebuie să discutăm câteva obiceiuri negative de curățenie:

1. Ignorarea problemelor sanitare

Există câteva probleme minore recurente:

  • Robinetul picură.
  • Robinetul este dificil de deschis / închis.
  • Toaleta nu trage bine apa.
  • Chiuveta este înfundată în mod constant.

Mulți oameni aleg să ignore problemele mici ca fiind nesemnificative. Dar cum rămâne cu consecințele?

Dacă robinetul începe să curgă, în timp, acest lucru poate duce la inundarea vecinilor. Iar dacă se acumulează în mod constant umezeala sau există mici scurgeri, în timp va începe să apară mucegaiul. Problemele mici pot deveni grave în cele din urmă, așa că ignorarea lor este inacceptabilă.

CITEȘTE ȘI: Chiar și cea mai neîngijită baie va străluci de curățenie dacă folosiți această soluție

2. Nu acorzi atenție ventilației

Ventilația din apartamente este blocată în mod constant. Acest lucru include: hota din bucătărie, grătarele din baie, ventilatoarele din baie și toaletă. Puțini oameni își dau seama că praful și alți poluanți se acumulează constant în ventilație.

Prin refuzul de a curăța sistemul de ventilație, calitatea aerului începe să se deterioreze în timp. Concluzia: vor începe să apară probleme cu sistemul respirator și vor apărea diverse reacții alergice. Sistemul de ventilație trebuie reparat o dată pe lună.

3. Ignori locurile ascunse

Există câteva zone cu probleme de care trebuie să ții cont:

  • Spațiul din spatele radiatoarelor.
  • Dulapul de sub chiuvetă, unde se acumulează umezeala și gunoiul.
  • Frigiderul.
  • Spațiul de sub paturi.

Chiar și cea mai bună gospodină are întotdeauna locuri în casă cărora le acordă cea mai mică atenție. Uneori trebuie să te uiți în cele mai neașteptate locuri, să scapi de murdărie și de alți contaminanți.

4. Controlul aparatelor electrocasnice

Aparatele electrocasnice moderne sunt echipate cu sisteme electronice complexe de care trebuie să se aibă grijă.

Un exemplu simplu: umiditatea se poate acumula sub mașina de spălat. În timp, umiditatea ridicată poate cauza corodarea cablurilor și a comenzilor, ceea ce duce la deteriorări.

Există, de asemenea, filtre și sisteme de drenaj care necesită întreținere. Aparatele electrocasnice moderne simplifică foarte mult viața, dar starea și performanța lor trebuie monitorizate în permanență. Iar pentru a efectua toate acțiunile de întreținere necesare, trebuie să vă familiarizați cu recomandările producătorului.

5. Nu terminați curățenia

Există o situație obișnuită: curățenia începe și se termină brusc din anumite motive. Ce rost are să o începi?

Dacă nu este posibil să finalizați rapid curățarea într-o anumită zonă, este mai bine să nu începeți deloc.

Iar dacă chiar nu aveți timp să mențineți o ordine perfectă în casă, puteți oricând să alegeți anumite zone și să le curățați treptat.

CITEȘTE ȘI: Produsele de curățenie pe care să NU le amesteci niciodată: Pot face mai mult rău decât să ajute

6. Folosești agenți de curățenie nepotriviți

Produsele de curățenie moderne îți simplifică foarte mult viața. Și cine citește instrucțiunile înainte de a le folosi? După cum arată practica, gospodinele aleg un detergent pentru ele însele și încep să-l folosească pentru toate suprafețele.

Aceasta este o greșeală, deoarece fiecare agent de curățare ar trebui să fie folosit doar pentru anumite suprafețe. Un exemplu simplu: produsele pe bază de alcool și alte substanțe chimice puternice funcționează foarte bine în baie, dar dacă sunt folosite pe lemn sau plastic, pot provoca daune serioase.

Comentarii: