NUTRITIE

Savurează cafeaua în combinație cu biscuiții cookies pentru ca răsfățul să fie complet

pinterest

Cafeaua, fără ceva bun şi dulce de pus acolo, pe farfurioară, parcă nu merge. Savurează cafeaua preferată în combinație cu niște biscuiţi plini de arome pe care să-i mănânci cu poftă ca să fie răsfățul complet.

CITEȘTE ȘI: Cinci trucuri pentru orice băutor de cafea: Cum să duci savoarea la alt nivel

Savurează cafeaua în combinație cu biscuiții cookies pentru ca răsfățul să fie complet

Ingrediente pentru 25-30 biscuiți:

  • 75 gr migdale întregi
  • 2 linguri de zahăr
  • 125 gr unt moale
  • conținutul unei păstăi de vanilie
  • 50 gr zahăr brun
  • 1 ou
  • 175 gr făină
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr ciocolată neagră mărunțită

Savurează cafeaua în combinație cu biscuiții cookies pentru ca răsfățul să fie complet

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180°C.

Toacă mărunt migdalele, amestecă zahărul cu 2-3 lingurițe de apă fierbinte și amestecă-l cu migdalele tocate. Răspândeşte amestecul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coace în cuptor timp de aproximativ 10 minute, până obții o culoare maro aurie și zahărul se caramelizează ușor. Folosește o lingură pentru a amesteca ocazional.

Bate untul cu vanilia și zahărul până devin cremoase, apoi amestecă oul.

Amestecă făina cu praful de copt și toarnă peste amestecul de unt, amestecă ușor să se încorporeze și apoi adaugă migdalele caramelizate și ciocolata în aluat.

CITEȘTE ȘI: Rulada cu foi de napolitană este desertul pentru care cei dragi îți vor mulțumi

Cu ajutorul unei cupe formează bile de aluat de 2-3 cm. Așază-le pe o tavă căptușită cu hârtie de copt, cu spațiu între ele și aplatizează-le puțin.

Coace biscuiții în cuptor timp de 15-20 de minute până când devin de culoare maro aurie.

Înainte de servire lasă-i să se răcească pe un suport.

Comentarii: