SANATATE

Scapă de stres şi previne demenţa: Efectele incredibile ale mersului pe jos asupra creierului

Foto: Pinterest.com

Este la îndemâna oricui să-şi îmbunătăţească sănătatea mintală. Un exerciţiu la îndemâna oricui scade riscul de demenţă, luptă împotriva oboseli şi eliberează endorfine, scăzând sensibilitatea la stres şi durere.

Un studiu recent a arătat că întreţinerea şi îmbunătăţirea memoriei este la îndemâna oricui, nefiind nevoie decât de 30 de minute pe zi de mers pe jos, scrie bustle.com

„Mersul pe jos este cunoscut pentru beneficii fizice, chiar şi o plimbare de 20-30 de minute poate oferi un mare impuls sănătăţii mintale“, spune Stephanie Blozy, expert în ştiinţa exerciţiilor mentale.

CITEȘTE ȘI: Cum poți să ai o minte ageră: Studiul care te va ajuta să ai o memorie de invidiat

Beneficiile mersului pe jos:

Scade riscul de a dezvolta depresia

Un studiu citat de publicaţia „ The Telegraph“ arată că mersul pe jos timp de douăzeci de minute pe zi ar putea reduce riscul de a dezvolta depresie.

Îmbunătăţeşte funcţiilor cognitive

Harvard Health a raportat că, un urma mai multor studii, s-a descoperit că douăzeci până la treizeci de minute de mers pe jos zilnic îmbunătăţesc funcţile cognitive.

Eliberarea de endorfine

Ca toate formele de exercitii, mersul pe jos încurajează creierul să elibereze endorfinele, scăzând sensibilitatea la stres şi durere.

Un sondaj realizat în Marea Britanie a demonstrat că femeile au nevoie de doar zece minute de mers pe jos pentru a experimenta acest rezultat, arată „The Independent“.

CITEȘTE ȘI: Transformările organismului prin DOAR 10 minute de mers pe jos ZILNIC

Luptă împotriva oboselii fizice şi psihice

Un studiu realizat la Universitatea din Georgia a constatat că doar douăzeci de minute de exerciţii de intensitate scăzută, cum ar fi mersul pe jos, pot scădea în mod simţitor oboseala. Participanţii la studiu au raportat o reducere cu 65% a nivelului de oboseală.

Întăreşte hipocampul

Dacă vă luptaţi cu probleme de memorie, mersul pe jos poate fi o modalitate de a clarifica înceţoşarea cognitivă: aşa cum a raportat NPR, mersul pe jos poate mări dimensiunea hipocampului – regiunea creierului care joacă rol critic în formarea şi stocarea amintirilor.

Îmbunătăţeşte creativitatea

Un studiu publicat de Stanford a constatat că mersul pe jos poate creşte nivelul de creativitate al unei persoane cu până la 60%.

Comentarii: