Igiena buco-dentara este extrem de importanta pentru prevenirea cariei dentare şi a bolii parodontale. Un periaj obisnuit al dintilor nu reuseste sa curete foarte bine zona interdentara, in care raman cel mai des resturi alimentare si din care placa bacteriana e cel mai greu de indepartat. Din acest motiv, la multe persoane, cariile se formeaza cel mai des interdentar.
Doua metode bine cunoscute de igienizare a spatiului interdentar sunt scobitorile si ata dentara, dar care dintre acestea este mai putin daunatoare sanatatii dintilor nostri?
Obiceiuri alimentare pe care trebuie să le introduci în BUCĂTĂRIA ta
Antidoturi naturale pentru dezechilibrele hormonale
5 BĂUTURI digestive pe care trebuie să le servești după o masa copioasă
Ața dentară
Una dintre metodele de igienizare a zonei interdentare este ata dentara. Acesta este foarte utila in prevenirea cariei si este recomandata adesea persoanelor care au dintii inghesuiti.
Ata dentara este ieftina si foarte eficienta.
Daca intampinati dificultati in a utiliza acest intrument, este important de stiut ca exista un dispozitiv numit floss-holder, care va poate ajuta in acest sens. De asemenea, puteti cere sfatului medicului in aceasta privinta.
TRENDS 2017 / Modele de ochelari de vedere pentru EL
Ochelarii de VEDERE pentru primăvara-vara 2017/ Pentru EA
Clasica scobitoare
Nici scobitorile nu ne sunt mai putin utile in curatarea zonei interdentare, insa acestea sunt mai putin recomandate.
Materialul dur din care sunt confectionate (lemn sau plastic) poate traumatiza gingia si favoriza retractia ei. Totodata, prin folosirea scobitorilor, poate fi largit spatiul interdentar.
Astazi putem gasi in comert asa numitele scobitori medicinale. Unele dintre ele sunt impregnate cu anumite substante chimice care sunt absorbite de smalt, intarindu-l.
Ce trebuie sa stii despre TOALETA NOU NĂSCUTULUI
Cum să-l înveți pe cel mic să facă la oliță în 3 zile
Ingredientul din PUFULEȚI despre care nimeni nu vorbeşte
Desi scobitorile ne sunt utile, trebuie retinut ca acestea se utilizeaza, in general, pentru curatarea spatiilor interdentare largi. In alte situatii, este de preferat sa inlocuiti scobitorile cu ata dentara.
Alte metode sănătoase de curatare a cavitatii bucale sunt:
- apa, gelurile si spray-urile de gura,
- dispozitivele de curatare a limbii
- periutele interdentare
- dusurile bucale.