Conform statisticilor un procent de 45% dintre adulți se confruntă la un moment dat în viață cu problema sforăitului. Deși sforăitul poate ascunde probleme grave de sănătate, de cele mai multe ori poți apela la o serie de remedii naturiste pentru a scăpa definitiv de el.
Sforăitul este cauzat de relaxarea mușchilor din palatul moale al cavității bucale (cerul gurii), limbă și gât. Țesuturile din gât devin atât de relaxate încât blochează parțial căile respiratorii și vibrează odată cu trecerea aerului. Cu cât sunt mai înguste căile respiratorii, cu atât este vibrația mai intensă și mai puternic sforăitul.
O serie de factori contribuie la apariția sforăitului, începând de la anatomia gurii și până la consumul de alcool, dar iată că există soluții la îndemână fără a implica purtarea vreunei măști/piese bucale.
CITEȘTE ȘI: Medicamentele care îți dau viața peste cap: Provoacă oboseală sau somnolență
Leacuri bătrânești pentru sforăit
Anumite remedii împotriva sforăitului sunt folosite de zeci de ani, înainte ca medicina să ofere tratamente inovatoare pentru așa ceva. Ține minte, însă, că astfel leacuri bătrânești pentru sforăit nu îți oferă siguranța faptului că problema ta de sănătate va fi rezolvată. Iată mai jos 4 remedii contra sforăitului folosite încă din cele mai vechi timpuri.
1. Ceapă, ustuori și hrean
Dacă nu dai importanță mirosului, acest leac pentru sforăit este foarte eficient. Alimentele cu o aromă puternică sunt recunoscute pentru că previn uscarea nasului și a căilor respiratorii, potrivit qbebe.ro. De asemenea, previn apneea în somn și umflarea amigdalelor. Poți consuma ca atare unul dintre cele 3 alimente sau le poți adăuga în rețeta pentru cină.
2. Este indicat consumul de banane, ananas și portocale
Îmbunătățirea calității somnului este un pas foarte important în a scăpa de sforăit. Melatonina este un hormon care ajută la obținerea unui somn liniștit și profund. Îți poți regla nivelul de melatonină consumând fix alimentele care au acest lucru, anume bananele, portocalele și ananasul.
3. Ceaiul de ghimbir cu miere
Ghimbirul este un antiinflamator natural care reduce cantitatea de mucus, crește secreția de salivă și calmează gâtul. De asemenea, dacă sforăitul este cauzat de kilogramele în plus trebuie să știi că acest ghimbir ajută la arderea caloriilor. Mierea, la rândul ei, te ajută să te relaxezi, să intri în starea de somn și lubrifiază gâtul. Astfel, din ghimbir poți obține cel mai bun ceai pentru sforăit. De aceea, este recomandat să consumi cel puțin o cană cu ceai de ghimbir cu miere înainte de culcare.
4. Evită să bei lapte înainte de somn
Lactatele provoacă adesea mici reacții alergice care nu sunt vizibile la prima vedere. Însă, lactatele și în special laptele de vacă pot închide căile nazale, astfel sporind sforăitul. Dacă ești mare fan lactate, poți schimba laptele de vacă cu cel de soia. Într-adevăr, gustul nu este același, dar măcar este o încercare bună de a scăpa de sforăit.
Ulei de măsline pentru sforăit
Pe lângă cele 4 leacuri bătrânești pentru sforăit de mai sus mai există încă unul care este folosit chiar și de alte popoare. Uleiul de măsline are o putere extraordinară de a relaxa căile respiratorii, astfel că sforăitul este vizibil ameliorat.
Tot ce trebuie să faci este să înghiți o linguriță cu ulei de măsline fix înainte de a te culca. Dacă nu poți lua uleiul simplu, combină-l cu puțină miere care îi va mai schimba puțin gustul. Consumul regulat de ulei de măsline înainte de somn poate duce la dispariția neplăcutului sforăit.
Uleiuri esențiale pentru sforăit
Dacă deja ai încercat uleiul de măsline, iar acela nu a dat niciun rezultat, atunci pe listă se mai află și alte produse. Unele uleiuri esențiale pot reprezenta un tratament naturist pentru sforăit pe care –l doreai de mult, după multe încercări eșuate. Uleiurile esențiale se folosesc ori sub formă de inhalații cu abur sau se picură pe pernă.
Cele mai bune uleiuri esențiale pentru sforăit sunt:
- Uleiul de eucalipt: este cea mai bună variantă pentru curățarea sinusurilor.
- Uleiul de arbore de ceai: are acțiune antiinflamatoare și antiseptică, de aceea are puterea de a calma rapid căile respiratorii și împiedică producția de mucus în exces.
- Uleiul de lavandă: este un popular tratament pentru sforăit naturist, deoarece fluidizează secrețiile bronșice și acționează și ca dezinfectant asupra lor.
- Uleiul de lămâie: pe lângă mirosul excelent acest ulei are și proprietăți antispastice, care ajută la oprirea sforăitului.
CITEȘTE ȘI: Ce să NU mănânci înainte de culcare: Alimentele care îți pot provoca insomnii
Trucuri pentru sforăit
Toate aceste remedii pentru sforăit naturiste de mai sus sunt o variantă bună pentru ameliorarea zgomotului din somn, dar pe lângă ele mai există și alte mici trucuri pe care să le iei în considerare, cum ar fi modificarea poziției de dormit sau deschiderea căilor nazale. Găsești explicate mai jos cele 10 trucuri pentru sforăit pe care trebuie să le pui în aplicare imediat.
Modifică poziția de dormit
Când stai întins pe spate, baza limbii și palatul moale coboară spre spatele gâtului, determinând un sunet vibrant în timpul somnului. Dormitul pe o parte poate împiedica acest lucru; apelează eventual la o pernă pe care să o ții în brațe, care îți oferă o poziție stabilă (permite menținerea poziției de somn pe o parte).
Comentarii: