FRUMUSETE REVIEW

‘Secretele’ pe care trebuie să le ştii când mergi la coafor, dar stilistul nu ţi le va spune

ea.md

O tunsoare bună și o culoare potrivită a părului îți schimbă felul în care te percepi pe tine însăți, dar o programare la coafor nu-ți oferă întotdeauna rezultatul dorit, deoarece fiecare stilist are propriile secrete, pe care nu e dispus întotdeauna să le dezvăluie oricui.

Dacă vrei să-ți împrospătezi look-ul și să ai un păr sănătos, trebuie să știi câteva lucruri esențiale, printre care următoarele.

1. Arată-i coafezei tale atât exemple de tunsori care-ți plac cât și ce nu vrei să-ți iasă sub nici o formă

Înainte de următoarea ta programare, găsește câteva poze care-ți plac și câteva pe care le disprețuiești din suflet, deoarece te vor ajuta să-i arăți celei care se ocupă de părul tău, la ce rezultat vrei să ajungeți. Ține cont de faptul că fiecare are propria idee despre ce înseamnă „un pic mai scurt”.

2. Este imposibil să obții culoarea de vis după numai o vopsire

Dacă în ultimele dăți ți-ai tot vopsit părul în culori închise și acum vrei să te faci blondă, fii pregătită să dai mulți bani și să te vopsești de mai multe ori până ajungi la nuanța dorită, recomandă feminis.ro, deoarece decolorantul de calitate este scump și procesul este unul de durată. Dacă un stilist se oferă să te transforme peste noapte din brunetă în blondă, nu accepta imediat, pentru că riști să te alegi cu o nuanță gălbuie, fadă sau chiar să-ți cadă foarte mult păr.

CITEȘTE ȘI: 5 boli pe care le moştenim de la părinţi

3. Stilistul trebuie să știe istoricul vopsitului tău

Înainte de a se apuca de vopsit, un stilist trebuie să afle tot ceea ce poate despre tipul tău de păr, cât de des te vopsești și ce culori ai mai avut. Aceste informații sunt foarte importante mai ales dacă decizi să-ți schimbi complet culoarea.

4. Află ce tip de oxidant se folosește în salonul unde mergi

Dacă te decizi să-ți deschizi părul, întreabă-ți coafeza ce tip de oxidant folosește. Dacă este de 9% sau mai ridicat, atunci riscul de a-ți deteriora părul este și mai mare.

5. Buclele ascund greșelile stiliștilor

Un stilist poate folosi mici trucuri care-i permit să-și ascundă greșelile din timpul vopsitului sau tunsului, iar pentru a-i evalua munca în mod corect este mai bine să ceri îndreptarea părului cu peria și să eviți buclele, deoarece părul drept și fin scoate în evidență orice imperfecțiune.

6. Produsele profesionale sunt înlocuite cu produse de duzină sau diluate cu apă

Din păcate, saloanele încearcă să economisească bani pe orice și șampoanele profesionale, alături de balsam sunt amestecate cu produse mai ieftine sau chiar diluate cu apă, ceea ce duce la schimbarea PH-ului. De exemplu, un șampon pentru păr vopsit, cu PH de 4,5 amestecat cu unul pentru păr gras, poate ajunge la PH 7, lucru dăunător pentru părul tău.

7. Permanentul este bun doar pentru părul sănătos

Multe femei cu părul drept s-au gândit cel puțin o dată în viață să-și facă un permanent, lucru nerecomandat pentru părul subțire, slăbit sau decolorat, care ar fi și mai afectat de produsele folosite. În plus, s-ar putea nici să nu prindă pe anumite tipuri de păr.

CITEȘTE ȘI: Metoda naturală de a stimula creşterea părului. Cu ce trebuie să te speli pe cap

8. Ia în considerare structura părului tău înainte de a face vreo schimbare

Când îți alegi următoarea tunsoare fii atentă la forma feței tale, dar și la structura părului tău, deoarece, de exemplu, părul moale și pufos este greu de aranjat, iar femeillor cu părul cârlionțat nu li se recomandă tunsorile geometrice.

9. Nu orice tip de păr trebuie umflat

Firul de păr gros, pufos, creț sau ondulat n-ar trebui filat, deoarece are structura poroasă și această operațiune l-ar face să pară și mai mare. În plus, acesta ar deveni mai fragil și s-ar rupe mai repede, iar vârfurile s-ar despica imediat.

10. Îndreptarea cu keratină ajută, dar nu repară cu adevărat părul

Keratina este o proteină conținută în mod natural de părul uman și în timpul îndreptării aceasta este absorbită mai bine de firul de păr, a căror crăpături se astupă. Cele mai multe produse de îndreptare a părului conțin keratină artificială, care creează la suprafață un strat protector frumos, dar nu repară cu adevărat și în profunzime firul de păr.

11. Majoritatea tratamentelor din saloanele profesioniste sunt aproape inutile

Majoritatea saloanelor vor doar să facă mai mulți bani, fără a îngriji extrem de bine părul clientelor. Motivul pentru care ai părul subțire, fragil și despicat se află de fapt în organismul tău și nu ține doar de ce aplici pe el. Tunsorile, botoxul, keratina și diversele măști de păr oferă doar o îmbunătățire temporară a aspectului părului tău, fără a trata de fapt adevărata problemă.

Comentarii: