NUTRITIE

Secretul coastelor la cuptor- sosul Barbeque făcut acasă

Felul care mă atrage cel mai mult din meniul restaurantelor în care mergem să mâncăm este, cu siguranță, Cartofi cu coaste la cuptor.

Servite împreună cu un sos de usturoi, coastele la cuptor rămân cele mai râvnite de clienții marilor restaurante.

CITEȘTE ȘI: Sos de usturoi din trei ingrediente: Delicios și ieftin

Secretul coastelor la cuptor- sosul Barbeque făcut acasă

Pentru început, coastele trebuie marinate cu o combinație de condimente și ierburi: ulei de măsline, sare, piper, boia, oregano, usturoi, rozmarin și cimbrișor.

După ce au stat măcar o oră marinate, turnăm peste ele 30 ml de vin alb și 150 ml apă, apoi le băgăm la cuptor cu folie de aluminiu deasupra pentru 2 ore la 150 °C .

Urmează să facem sosul Barbeque cu care vom unge coastele după ce le scoatem din cuptor.

Secretul coastelor la cuptor- sosul Barbeque făcut acasă

Avem nevoie de:

  • 400 g ketchup
  • 100 ml apă
  • 20 ml oțet de mere
  • 20 ml sos Worcester
  • sare, piper, boia
  • usturoi, ceapă
  • o lingură zahăr brun
  • o lingură miere

Punem toate acestea la foc mic pentru 10 minute.

CITEȘTE ȘI: Cum să gătești cele mai delicioase costițe de porc: 5 pași esențiali

După ce scoatem coastele din cuptor, scurgem tot lichidul din tavă, apoi le ungem cu sosul Barbeque și din nou le băgăm la cuptor pentru 30 minute fără a mai pune folia de aluminiu deasupra.

Coastele sunt gata! Vă urez poftă mare!

Comentarii: