Macarons sunt considerate cele mai speciale deserturi ale bucătăriei franțuzești. Elegante prin simplitatea lor, frumos colorate și aromate după bunul plac, macarons sunt un desert rafinat și, desi nu vă vine să credeți, foarte ușor de preparat.
CITEȘTE ȘI: Crème Brûlée- desertul clasic francez cu zahăr caramelizat – Exquis
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 240°C.
Amestecă migdalele măcinate fin cu zahărul pudră.
Bate albușurile spumă tare, apoi adaugă-le peste amestecul de migdale, amestecând ușor, de jos în sus, până ce compoziția devine uniformă.
Adaugă extractul de vanilie și apoi amestecă ușor. Pune compoziția într-un poș.
Formează discurile de macarons cu un diametru de aproximativ 4 centimetri, pe o foaie de copt (te poți ajuta trasând cercuri cu ajutorul unui creion).
Lasă distanță suficientă între ele, pentru că la copt, aceștia se vor dilata puțin.
Bate tava de masă de câteva ori (3-4 ori), pentru a elimina aerul prezent în discurile de macarons.
Operațiunea este necesară pentru obținerea unui aspect neted, fără crăpături.
Umezește ușor suprafața fiecărui macarons cu o pensulă, apoi presară zahăr pudră.
Pune tava în cuptor, închide ușa, apoi coboară temperatura la 150°C.
Macarons se coc 15 – 17 minute.
Scoate-le din cuptor și lasă-le la răcit pe un grătar, fără a le desprinde de pe foaia de copt, pentru că vor avea încă o consistență moale.
După răcire, desprinde-le de pe foaia de copt și umple-le, punând crema preferată între două discuri.
Acești macarons pot fi păstrați la congelator până la 4 săptămâni, apoi lăsați la temperatura camerei minim o oră.
Secretul acestui desert este că sunt mai buni serviți după decongelare, decât proaspeți făcuți.
Exteriorul crocant, iar savoarea interiorului moale vă va fascina!