Secretul fripturii de porc: Echilibrul perfect între dulce și sărat. În ultima vreme auzim tot mai des în jurul nostru vorbindu-se de diferite feluri de carne, care mai de care mai sofisticate de gătit pentru a obține gust și savoare.
Luna decembrie este „luna porcului” conform tradiției românești, doar că ne-am săturat de modurile tradiționale de gătire a cărnii de porc și căutăm altceva inedit, savuros și gustos.
Iată de ce am ales să împărtășesc cu voi secretul fripturii de porc, care vă oferă echilibrul perfect între dulce și sărat.
CITEȘTE ȘI: Cine TREBUIE și cine NU TREBUIE să mănânce carne de porc
Secretul fripturii de porc: Echilibrul perfect între dulce și sărat
Avem nevoie de o bucată de carne de porc (cotlet, pulpă, ceafă), pe care o condimentăm pe toate părțile. O prăjim într-o cratiță adâncă în care am pus 3 linguri de ulei până se rumenește bine.
Într-o tavă de cuptor tăiem felii mai groase diferite legume: ceapă, morcovi, usturoi, ardei și le așezăm astfel încât să fie un pat de legume pentru carne. Condimentăm cu sare și piper.
După ce carnea este rumenită, o transferăm peste legume, apoi punem folie de aluminiu deasupra și băgăm în cuptorul preîncălzit la 180 °C pentru 100 de minute.
Când timpul de gătit a trecut, scoatem carnea și o feliem de grosimea degetului.
Legumele din tavă le punem în bolul unui blender vertical, adăugăm și o ceașcă de apă și blenduim totul până obținem un sos fin.
CITEȘTE ȘI: Nutriționiștii răspund: Ce îngrașă mai mult, ceafa de porc sau brânzeturile?
Punem 2 linguri de ulei în tavă, așezăm din nou feliile de carne și punem deasupra sosul de legume.
Băgăm tava la cuptor pentru încă 10 minute.
Savurați carnea cu orice garnitură doriți și veți avea un gust deosebit!
Comentarii: