Sosul Bechamel este un preparat a cărui origine este atribuită bucătăriei franceze și italiene.
Este un sos alcătuit din doar 3 ingrediente: unt, făină și lapte, sos pe care noi, românii îl numim răntaș alb.
CITEȘTE ȘI: Lasagna bolognese: Rețeta care îți merge la inimă, mai ales în zilele reci de toamnă
Secretul sosului Bechamel pentru Lasagna
Căutând combinații de sosuri pentru paste, am găsit anumite trucuri pe care astăzi vi le împărtășesc și vouă.
E foarte important să alegem cantitatea potrivită a ingredientelor pentru a avea consistența bună a sosului, de aceea ne putem lua după reperul 30 g unt, 30 g făină și 300 ml lapte.
Condimentele pentru sos sunt sare, piper alb și nucșoară, după gustul fiecăruia.
Secretul sosului Bechamel pentru Lasagna
Pentru a da un gust mai special sosului, astfel încât să fie apreciat de toată lumea, am adăugat 50 g de parmezan ras.
Un alt secret folosit de marii bucătari este adăugarea unui ou bătut în fir subțire după ce am luat cratița de pe foc, amestecând continuu pentru a nu se găti oul.
CITEȘTE ȘI: Rețeta domnească de vinete în panko
Veți vedea diferența dintre sosul simplu gătit și acesta pe care vi l-am destăinuit astăzi, în care adăugăm parmezan și un ou bătut.
Doar încercați!
Comentarii: