NUTRITIE

Secretul supei cremă de legume

Căldura de afară ne taie pofta de mâncare. Iar hrana nu trebuie să ne lipsească pentru a ne bucura de energie pe parcursul unei zile întregi.

Supa cremă de legume este exact ceea ce avem nevoie pentru a ne simți săturați și încărcați cu energie pentru a face față tuturor provocărilor.

CITEȘTE ȘI: Ingredientul SECRET pentru cea mai bună supă cremă de țelină / TRUCURI ÎN BUCĂTĂRIE

Supă cremă de legume

Ingrediente:

  • 2-3 linguri de ulei
  • 200 g ceapă
  • 200 g cartofi
  • 200 g morcovi
  • 5 căței de usturoi
  • 400 ml supă de legume
  • 80g unt
  • 100 ml smântână lichidă pentru gătit
  • sare, piper
  • pătrunjel tocat

Supă cremă de legume

Mod de preparare:

  1. Ceapa se curăță și se mărunțește. Se spală morcovii, se curăță și se taie rondele. Curățăm și cartofii și îi tăiem cuburi.
  2. Încălzim uleiul într-o oală și călim ceapa. Adăugăm morcovii, usturoiul și cartofii și călim împreună cu ceapa. Turnăm apoi supa de legume, potrivim de sare și piper și fierbem la foc mic pentru 25-30 minute.
  3. După ce luăm supa de pe foc, adăugăm untul și smântâna pentru gătit și mixăm toată compoziția cu blenderul vertical pentru 3 minute, până obținem supa cremă. Acesta este și secretul supei, consistența ei fiind dată de smântâna lichidă și untul care îi oferă cremozitatea.
  4. Supa se servește atât caldă, cât și rece, împreună cu crutoane din pâine.

CITEȘTE ȘI: Trei trucuri simple prin care orice supă va fi sănătoasă și delicioasă

Gustul e divin!

Poftă mare!

 

Comentarii: