Cu toții știm că torturile nu sunt simplu de făcut, de aceea pentru orice petrecere onomastică apelăm la o cofetărie preferată care să ne ofere un tort gustos și arătos.
În cazul torturilor făcute acasă, pretențiile nu sunt așa de mari.
CITEȘTE ȘI: Ruladă cu zmeură și mascarpone- un amestec de gusturi și texturi
Secretul unui blat de tort perfect, fără crăpături
Cremele le putem face cu ajutorul internetului și a diferitelor rețete, dar în ceea ce privește blaturile de tort, lucrurile se complică.
Pentru a obține un aspect vizual plăcut al blaturilor de tort este nevoie să știm câteva mici trucuri.
În primul rând trebuie să știți că ingredientele folosite este necesar să fie la temperatura camerei.
Pentru obținerea unui blat pufos și aerat, întotdeauna separăm albușurile de gălbenușuri și le spumăm separat pe fiecare cu o cantitate de zahăr adaptată numărului de ouă folosite.
Secretul unui blat de tort perfect, fără crăpături
Niciodată nu turnăm compoziția de gălbenușuri peste albușurile bătute spumă, ci mereu vom încorpora albușurile în compoziția de gălbenușuri.
Făina o vom cerne, apoi o vom presăra ușor peste amestecul din ouă, amestecând cu o spatulă de silicon sau lingură de lemn.
CITEȘTE ȘI: Prăjitura cu vișine care îți va încânta simțurile: Ușor de preparat, adorată de toată familia
Dacă folosiți o rețetă de blat umed, vă sfătuiesc să puneți 250 ml apă într-o tavă și să o băgați în cuptor, dedesubtul blatului de copt, pentru a avea umiditate. În felul acesta, blatul nu va crăpa deasupra.
Comentarii: