NUTRITIE

Secretul unui cozonac pufos: Trebuie să ții cont doar de un mic lucru

Foto: Pinterest.com

Secretul unui cozonac pufos: Trebuie să ții cont doar de un mic lucru. Am intrat în Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor, așa că gospodinele se pregătesc cu bucate alese pentru o masă bogată în familie. Din meniul de Paște nu are voie să lipsească cozonacul.

La mare căutare acum sunt rețetele cozonacului pufos și delicios, așa că îți prezentăm unul dintre trucurile gospodinelor.

Secretul unui cozonac pufos – Ce trebuie să pui în aluat

Aluatul de cozonac este greu de obținut, dar dacă respecți câțiva pași, o să iasă perfect. Mai mult, există un secret care face minuni.

CITEȘTE ȘI: Pregătiri de Paște: Cum să faci un cozonac delicios cu mai puține calorii

1. Secretul unui cozonac pufos – Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei

Te întrebi de ce nu îți crește aluatul de cozonac? Află că este posibil să fi adăugat ingredientele reci, direct de la frigider.

Așa că, de acum, înainte de a te apuca de treabă, lasă ingredientele să ajungă la temperatura camerei.

2. Secretul unui cozonac pufos – Cerne suficientă făină

O altă regulă foarte importantă se referă la faptul că făina trebuie să fie bine uscată, să se cearnă circa trei zile la rând și să fie ținută la cald înainte de prepararea aluatului. Pare complicat, dar rezultatele sunt uimitoare.

3. Secretul unui cozonac pufos – Frământă aluatul suficient

Aluatul trebuie frământat de trei ori, cu pauze de câte o jumătate de oră.

Prima frământare trebuie să dureze circa 40 de minute, în timp ce următoarele între 5-10 minute. În final, acesta nu trebuie să fie lipicios, ci trebuie să se desprindă de mână.

4. Secretul unui cozonac pufos – Ține aluatul într-un loc călduros

După ce ai terminat de frământat aluatul, așează-l într-un loc cald, altfel acesta va crește greu. Poți să-l bagi la cuptor la o temperatură de 40 de grade pentru aproximativ 15 minute.

Ulterior, opreşte cuptorul și mai lasă aluatul 15 minute în interior.

5. Secretul unui cozonac pufos – Coace aluatul la o temperatură medie

Un alt sfat este să coci cozonacul la o temperatură medie. Nici prea mică, nici prea mare. În primele 10 minute, cuptorul electric se setează la o temperatură de 160 de grade Celsius, iar apoi, în următoarele 50 de minute, se dă la 180 de grade.

CITEȘTE ȘI: Delicatesă evreiască: Cum se prepară cozonacul Babka în sirop de coniac – Renumit pentru gustul delicios

Secretul unui cozonac pufos

Fii atent, dacă vrei un cozonac pufos, nu ține cozonacul la copt mai mult de 60 de minute, fiindcă se va usca, potrivit impact.ro.

Comentarii: