LIFESTYLE

Secretul Zilei Sfântului Nicolae: Cum a fost transmis miracolul acestuia de-a lungul secolelor și a schimbat istoria

realitatea.net

Secretul Zilei Sfântului Nicolae: Cum a fost transmis miracolul acestuia de-a lungul secolelor și a schimbat istoria. Pe 6 decembrie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Nicolae Făcătorul de minuni , care este considerat eliberatorul captivilor și patronul marinarilor, călătorilor, negustorilor și bancherilor.

Ziua Sfântului Nicolae este una dintre cele mai celebrate sărbători creștine. Din păcate, mulți oameni ratează aspectul religios al sărbătorii, acordând atenție în principal cadourilor pentru copii și uită că în această zi îl cinstim pe Sfântul Nicolae Făcătorul de Minuni, care a murit pe 6 decembrie.

CITEȘTE ȘI: Moș Nicolae, sfântul pe care toți copiii îl îndrăgesc: Obiceiul care practicat în această zi îți poate arăta de ce fel de an ai avea parte

Nașterea și viața Sfântului Nicolae Făcătorul de minuni

Sfântul Nicolae (Nicolaus), a fost un episcop roman oriental din orașul Myra din Lycia. S-a născut în Patara în jurul datei de 15 martie 270, iar numele său derivă din cuvintele grecești nikáo și laós, care se traduc prin cucerire și popor.

În timpul vieții sale, a fost cunoscut pentru opoziția sa față de păgâni, iar după moartea sa a fost canonizat ca sfânt și protector al marinarilor, copiilor, comercianților și bancherilor. A fost numit Făcătorul de minuni datorită numeroaselor minuni pe care le-a săvârșit în timpul vieții sale.

Moarte și legende

Sfântul Nicolae a murit pe 6 decembrie 343 în Mir (Turcia de astăzi), unde a fost înmormântat. Există multe legende despre viața și moartea sa, adesea menite să minimalizeze opera și miracolele sfântului.

În secolul al XI-lea, Sfântul Nicolae le-a apărut simultan în vis liderilor din Veneția și Genova și le-a cerut să meargă la Mir, să îi ia moaștele și să le ducă la Bari pentru a nu fi profanate de păgâni. A doua zi, ambii lideri și-au trimis flotele pentru a îndeplini cererea sfântului.

CITEȘTE ȘI: Ce nu ştiai despre Moş Nicolae – Sfântul care a existat cu adevărat şi de ce este asociat cu cadourile

Călătoria a decurs fără probleme datorită unui vânt favorabil, iar ei au ajuns în oraș fără nicio rezistență. După ce i-au luat rămășițele pământești, le-au dus la catedrala din Bari, așa cum dorea Sfântul Nicolae, și le-au pus într-un sarcofag. Șase luni mai târziu, din sarcofag a început să curgă un mir binecuvântat, care este asociat cu așa-numitul chrism, potrivit actualno.com.

Comentarii: