baby.unica.ro
Acidul folic este unul dintre primele suplimente alimentare pe care fiecare femeie însărcinată trebuie să le ia. Beneficiile sale nu se limitează la dezvoltarea sănătoasă a fătului.
Principalele simptome ale deficitului de acid folic sunt cel mai adesea:
Acidul folic nu se poate obţine în mod natural, însă, printr-o alimentaţie corectă, se poate produce folatul, care practic are exact aceeaşi funcţie ca şi acidul folic.
CITEȘTE ȘI: Lipsa acidului folic în organism generează probleme grave. Cum îţi dai seama de problemă
Sunt bogate în folat – spanac, ştevie, varza kale, frunzele de sfeclă roşie.
Conţin o cantitate importantă de folat. Beneficiile lor nu se limitează doar la folat, ci conţin şi vitamine, grăsimi sănătoase şi antioxidanţi.
100 g de broccoli conţin circa 16% din necesarul zilnic de acid folic, dar şi alte vitamine.
Până la 90% din doza zilnică de vitamina B9 este conţinută de o cană de linte.
CITEȘTE ȘI: ‘BOMBA’ de vitamine, specifică sezonului – Crește imunitatea, alungă anemia
Pe lângă faptul că este un înlocuitor excelent pentru carbohidraţi, conopida oferă 14% din cantitatea zilnică de vitamine.