De cele mai multe ori, avem tendința de a asocia nivelul mare de zahăr din sânge cu diabetul, dar, în realitate, el poate fi declanșat din mai multe cauze. Organismul ne comunică prin diverse semne, anumite simptome, faptul că am putea suferi de o boală, semne pe care nu ar trebui să le ignorăm niciodată!
Este posibil să ai glicemia mare atunci când:
Acesta este un simptom comun și cu care se confruntă un număr mare de oameni, ceea ce înseamnă că în organism au avut loc niște modificări care ți-au afectat apetitul. Iar dacă nivelul de zahăr din sânge este ridicat, acest lucru împiedică eliberarea glucozei în celule. Ca urmare, organismul nu are de unde să producă energia de care avem nevoie și este obligat să ceară în continuare alimente. Și așa apare senzația de foame constantă.
Când ne simțim obosiți, mereu dăm vina pe muncă sau pe alte probleme. Cu toate acestea, în realitate oboseala poate fi provocată de nivelul ridicat de zahăr din sânge. Senzația de oboseală apare pentru că organismul nu reușește să conserve și să absoarbă corect glucoza. Astfel, energia nu este utilizată eficient, iar celulele corpului nu primesc cantitatea de hrană de care au nevoie.
Alimentele pe care e indicat să le EVIŢI vara
ATENȚIE! Ce suplimente alimentare, administrate VARA, devin PERICULOASE pentru sănătate
Alimentul VITAL pe care nu trebuie să-l ocoleşti: Te ajută să-ţi prelungeşti viaţa
Dacă nivelul de zahăr din sânge este ridicat, rinichii sunt afectați și ei încearcă să echilibreze concentrația de glucoză în sânge și celule. Adică, organismul dizolvă sângele în fluidul intracelular, încercând să reducă concentrația de zahăr. De aceea, simți nevoia să te duci des la baie.
Ți s-a întâmplat să slăbești fără să ții dietă sau să faci modificări în alimentație? Dacă ai glicemia mare, s-ar putea să slăbești într-o perioadă foarte scurtă. Uite de ce slăbești: ca urmare a pierderii lichidelor din cauza urinării frecvente, nu le vei mai reține, ceea ce duce la pierderea în greutate; iar cantitățile mari de urină cu niveluri ridicate de glucoză vor face corpul să folosească mai multe calorii. Astfel, excesul de glucoză va fi eliminat.
Dacă uneori ai vederea încețoșată, acest lucru poate fi și din cauza nivelului ridicat de zahăr din sânge. Vederea încețoșată apare din cauza deshidratării produsă de concentrația mare de glucoză. În plus, celulele ochilor se deformează și își pierd capacitatea de a se focaliza corect.
Ea a fost cea mai sexy apariţie de la Summit-ul G20! A atras toate privirile
Sfaturi pentru o vacanţă perfectă: Ce trebuie să faci
Jessica Simpson şi-a serbat ziua de naştere TOPLESS. Cum arată cântăreaţa la 37 de ani
Nivelul glicemiei diferă în funcție de foarte mulți parametri: măsurată dimineața, pe nemâncate, glicemia normală este, la o persoană sănătoasă, cuprinsă între 70 și 100 mg/dl.
Glicemia reprezintă nivelul zahărului din sânge. La o persoană sănătoasă, care nu suferă de diabet, glicemia normală este de 70-100 mg/dl (miligrame pe decilitru), măsurată dimineața, pe stomacul gol. În mod normal, după o masă, glicemia crește până la cel mult 140 mg/dl, iar după aproximativ 2 ore va scădea din nou sub 100.
5 minute: Exercițiile care înlocuiesc o oră în sala de gimnastică / VIDEO
Problemele de sănătate care apar dacă ai FLUCTUAȚII mari de greutate
Cum poţi împiedica apariţia varicelor: Masajul şi kinetoterapia sunt OBLIGATORII
O valoare a glicemiei care nu scade sub 125 mg/dl este considerată hiperglicemie, adică diabet. În schimb, o valoare care ajunge sub 70 mg/dl înseamnă hipoglicemie, care se manifestă prin senzație de slăbiciune, foame bruscă, amețeli, tremurături sau chiar leșin.
La diabetici, stabilirea glicemiei este un proces mult mai dificil. Monitorizarea corectă și constantă a nivelului zahărului din sânge este esențială în cazul persoanelor care suferă de diabet. În cazul unei creșteri foarte mari a glicemiei, dacă nu se intervine rapid cu medicamente, bolnavul poate suferi complicații grave.