NUTRITIE SANATATE

Sfaturi pentru tinerii părinţi din partea psihologilor: Totul pentru dezvoltarea perfectă a micuţilor

Foto: Pinterest.com

Vrei să-i oferi copilului tău totul? Visezi să nu îi lipsească nimic în primii ani de viaţă. Ei bine, asta nu e totul. Psihologii ne oferă o nouă perspectivă în privinţa creşterii copiilor.

 

Copiii au nevoie atât de afecțiune, cât și de reguli, pentru a se dezvolta în adulți siguri și fericiți. Dar daca parintii nu pot oferi decat una dintre acestea, atunci ar trebui sa fie pus accentul pe reguli, spune Lisa Damour, psiholog.

„Ei pot primi căldură si afectiune de la profesorii lor, de la părinții prietenilor lor, dar pot obține reguli doar de la părinți”, a spus Damour.

Trei ULEIURI pentru a reinventa preparatele din bucătărie

Ce spune CULOAREA OCHILOR tăi despre starea ta de sănătate

Diagnostic după 200 de ani: misterioasa boală de care a suferit Goya

Acest lucru contrazice multe dintre mesajele pe care părinții le primesc. Dar Damour a declarat că studiile demonstrează acest lucru. Copii care sunt crescuți într-un mod strict pot fi mai puțin fericiți ca adulți, dar vor avea instrumentele de care au nevoie pentru a funcționa. Copiii crescuți fără disciplină sau reguli pot fi prost echipati pentru maturitate.

De ce ne este greu să reținem NUMELE persoanelor cunoscute RECENT

Cum să ai cele mai frumoase violete de Parma. TRUCURILE SIMPLE folosite în florării/ GALERIE FOTO

Cele mai grave rezultate vin atunci cand copiii sunt crescuti fara reguli si fara afectiune si acestia risca sa devina delincventi. Este mult mai bine să vă asigurați că copiii le au pe amândouă. „Trebuie să se simtă iubiți și trebuie să știe regulile. Asta e treaba ta ca părinte”, spune Damour, conform smartwoman.hotnews.ro.

Adolescenții doresc reguli si structură de la părinți, în ciuda protestului lor. Permisivitatea și inconsecvența părinților pot fi tulburatoare și provoacă neliniște. Damour ofera cateva sfaturi pentru a creste un adolescent:

Incadreaza regulile în jurul ideii de siguranța. Copiii sunt mai apți să respecte recomandările dacă înțeleg că scopul regulilor este să fie in siguranță. Insistând pe motive de moralitate sau ierarhie (de exemplu, „pentru că sunt tatăl tău!”) vei avea parte cel mai probabil de refuz.

Nu subestimati puterea de a va cere scuze, le arata adolescenților că sunt respectați și ii ajută la construirea încrederii.

Stresul este o parte normală a creșterii și ajută adolescenții să devină rezistenți. Insa devine o problemă atunci când nu au oportunități de relaxare.

Tehnologia ar trebui să fie introdusă la copii cât mai târziu posibil și să fie păstrată afara din dormitor. Jocurile video, social media și internetul solicită atenția – ceea ce face tehnologia inamicul somnului, care este esențial pentru sănătatea adolescenților.

În cele din urmă, a spus ea, părinții sunt cel mai bun judecător al celor mai bune alegeri pentru copiii lor. „Există un milion de modalități de a face acest lucru corect.”

Comentarii:
preload imagepreload image