NUTRITIE SANATATE

Sfaturi utile pentru legume mai gustoase

Foto: Pinterest.com

Timpii de gătire depinde foarte mult și de cum pregătești legumele înainte de a le băga la cuptor, așa că îți mai oferim câteva sfaturi utile pentru a te bucura de legume mai gustoase cu un gust delicios.

CITEȘTE ȘI: Sub ce formă consumăm legumele? Crude sau gătite

Sfaturi utile pentru legume mai gustoase

Ideal este să tai legumele egal, mai ales dacă vrei o textură similară. Altfel, unele vor fi mai moi, altele mai crocante. Legumele dense, precum morcovii sau cartofii se taie în bucăți mai mici, iar cele mai aerate, precum conopida sau broccoli, se lasă în bucăți mai mari.

Folosește hârtie de copt pentru a susține procesul de coacere. Păstrează mai bine aromele condimentelor și nu se lipesc.

Pune legumele într-o tavă de cuptor clasică, fără pereți înalți. Sticla sau tăvile cu pereți mai înalți păstrează umiditatea, iar legumele vor fi mai apoase.

Legumele trebuie să fie așezate într-un singur strat pentru a se coace uniform și a-și păstra textura ușor crocantă.

Dacă gătești mai multe tipuri de legume, pune-le în tăvi separate, în funcție de tipul de gătire. Le poți pune în același timp, doar să mai inversezi tăvile și eventual să folosești funcția de ventilație, care distribuie căldura egal și accelerează coacerea.

Sfaturi utile pentru legume mai gustoase

Folosește multe condimente pentru un gust mai bun. Pe lângă sare și piper, mai poți adăuga curry sau turmeric, rozmarin peste cartofi, pudră de ceapă și usturoi, paprika sau fulgi de chilli, ghimbir și orice îți mai place în mâncare.

Pentru un gust subtil de usturoi, poți pune printre legume și câțiva căței de usturoi întregi, nu este nevoie să-i decojești.

Un mod delicios de a pregăti o garnitură simplă este să caramelizezi legumele preferate. Se amestecă într-un bol mic unt topit, oțet balsamic, zeamă de lămâie sau portocală, puțin zahăr și se pune peste legume înainte de a le băga în cuptor.

Cele mai gustoase sunt rădăcinoasele, dar cum suntem adepții experimentelor în bucătărie, joacă-te cu mai multe gusturi.

CITEȘTE ȘI: Legumele la care trebuie să fii atent cum le consumi: Pot deveni un pericol pentru sănătate

Poți aduce creativitate și gust bun chiar și în prepararea legumelor la cuptor, care este foarte simplă. După ce le vei găti așa de câteva ori, te vei îndrăgosti de gustul lor delicios și vei aduce mai multă savoare în tot ce gătești.

Comentarii: