Nu trebuie să fii neapărat o bună gospodină ca să ai una sau două tăviţe pentru cuburi de gheaţă. Poţi fi doar un burlac care doreşte să savureze băutura preferată în care plutesc şi câteva cuburi de apă îngheţată.
Oricum ar fi, aceste tăviţe, care de multe ori stau uitate printr-un sertar şi a căror unică întrebuinţare pare să fie congelarea apei, sunt mai versatile decât ai crede.
CITEȘTE ȘI: Te ajută apa cu gheață să slăbești? ADEVĂR sau MIT
Iată câteva idei recomandate de clickpoftabuna.ro pentru a folosi cât mai bine acest accesoriu al frigiderului şi prin care poţi da şi mai multă savoare preparatelor tale.
- Primăvara este anotimpul verdeţurilor însă, din păcate, sezonul lor este foarte scurt. Poţi profita însă de gustul inegalabil al leurdei, al urzicilor şi al untişorului dacă le tai mărunt şi le pui la congelat. Micile „calupuri“ îngheţate pot aromatiza mai târziu mâncărurile tale.
- O limonadă se prepară în doar câteva minute din lămâi şi miere. Dar la fel de rapid o poţi răci şi revigora adăugând în ea multe cuburi de gheaţă care conţin în interior şi diverse fructe: zmeură, afine, căpşuni, coacăze, bucăţele de lămâie sau de portocală.
CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă aplici gheață pe față în mod repetat
- Pastele, tocăniţele, supele-cremă şi multe alte preparate pot fi condimentate cu ierburi aromatice. Le poţi păstra savoarea dacă le congelezi proaspete. În tăviţa pentru gheaţă pui ulei de măsline extravirgin, adăugând în fiecare compartiment diverse frunzuliţe: rozmarin, busuioc, ruccola, cimbru, tarhon etc.
- Pentru a da savoare cocktailurilor, fie ele alcoolice sau nu, poţi congela în tăviţele pentru gheaţă suc de lămâie, lime sau portocală, în care adaugi şi una-două frunze de mentă proaspătă.
- În ceea ce priveşte decorul, invitaţii tăi vor fi cu siguranţă impresionaţi dacă în cuburile de gheaţă vor zări mici floricele comestibile foarte colorate