NUTRITIE SANATATE

Simplitatea rețetei care ne amintește de copilărie- Pandișpan gustos cu fructe

De fiecare dată când merg la piață și văd tarabele pline de fructe, primul meu gând se îndreaptă mereu către un pandișpan parfumat, pufos, care să scoată fructele în evidență. Și, bineînțeles că mintea îmi fuge la amintirile din copilărie, când prăjiturile simple cu fructe erau cea mai mare bucurie pentru fiecare dintre noi.

Chiar dacă prăjiturile moderne au o ținută atât de elegantă, vă invit să preparați această rețetă care vă va încânta.

Pandișpanul cu fructe este unul dintre acele deserturi simple, dar extrem de gustoase. În plus, versatilitatea sa îl recomandă drept desert pentru începători sau pentru cei care preferă să petreacă timp puțin în bucătărie, dar cu rezultate delicioase.

CITEȘTE ȘI: Nu există prăjitură mai bună care să îți satisfacă poftele dulci

Simplitatea rețetei care ne amintește de copilărie- Pandișpan gustos cu fructe

Ingrediente:

  • 270 g albuș
  • 210 g zahăr
  • 190 g gălbenuș
  • 50 g zahăr brun
  • 10 g extract vanilie
  • 5 g coajă de lămâie rasă
  • 190 g făină albă (000)
  • 10 g amidon (de porumb)
  • 2 g praf de copt
  • 2 g sare
  • 65 g unt 82% grăsime (topit și răcit)
  • 50 g ulei vegetal neutru
  • 600 g fructe (vișine, afine, căpșuni, caise, piersici, prune, zmeură sau un amestec + 15g făină)
  • 50 g felii migdale (opțional)

CITEȘTE ȘI: Prăjitura Clafoutis, desertul franțuzesc pe gustul tuturor

Simplitatea rețetei care ne amintește de copilărie- Pandișpan gustos cu fructe

Mod de preparare:

Combinați gălbenușul cu zahărul brun și spumați până obțineți un amestec deschis la culoare. Adăugați vanilia și coaja de lămâie, apoi încorporați grăsimile.

Mixați albușul până devine spumos, apoi adăugați treptat zahărul alb, mixând până obțineți o bezea lucioasă și fermă.

Încorporați cu ajutorul unei spatule gălbenușul, apoi adăugați treptat făina cernută cu amidon, praf de copt și sare.

Întindeți într-o tavă de 30×40 cm și așezați deasupra fructele amestecate cu făina, apoi presărați feliile de migdale.

Coaceți la 160 °C pentru 35-40 minute.

Comentarii: