X

”Sindromul bărbatului irascibil”: Cum știi că bărbatul din viața ta suferă de așa ceva

”Sindromul bărbatului irascibil”: Cum știi că bărbatul din viața ta suferă de așa ceva. Femeile nu sunt singurele care suferă de simptomele PMS-ului, așa cum este abreviat „sindromul premenstrual”.

Chiar dacă bărbații nu au menstruație, ei pot avea episoade sau momente de furie ori mânie, atitudini ciudate sau neobișnuit de negative și chiar o scădere a libidoului.

Toate acestea ar putea fi legate de lipsa unui nivel adecvat de testosteron în organism.
Specialiștii îl numesc „Irritable Male Syndrome” sau, într-o traducere aproximativă, sindromul bărbatului irascibil, potrivit doc.ro.

Uneori, acesta poate să ne afecteze relația cu persoana iubită, tocmai de aceea este bine să recunoaștem semnele, să încercăm să aflăm cauzele și cum putem trata acest sindrom.

CITEȘTE ȘI: Ați auzit de boala regelui Carol? Legenda spune că speria femeile cu bărbăția lui și avea apetit pentru prostituate!

Ești doar morocănos sau poate fi altceva în spatele acestor stări de irascibilitate?

Stereotipul bărbatului în vârstă, veșnic morocănos, ar putea să își aibă originile într-o afecțiune cunoscută sub numele de „irritable male syndrome”, pe care am încercat să o denumim sindromul bărbatului irascibil.

Clinic vorbind, el se referă la andropauza sau menopauza la bărbați. La fel ca în cazul menopauzei cu care se confruntă femeile, andropauza include o serie de modificări de natură fizică și emoțională care, de asemenea, par să fie dependente de schimbările apărute în nivelurile hormonilor.

Care sunt simptomele sindromului bărbatului irascibil

Așa cum sugerează și numele, principalul simptom este iritabilitatea sau irascibilitatea. Depresia și o încredere în sine scăzută pot fi, de asemenea, simptome. Acestea pot duce la dificultatea de a te concentra, la tulburări de somn și la un nivel scăzut al energiei.

S-ar putea să observi că îți este greu să slăbești și să te recuperezi după ce faci efort fizic sau exerciții simple nu foarte grele. Totodată, spun specialiștii, schimbările hormonale la bărbați pot cauza un apetit sexual scăzut sau pot duce la disfuncție erectilă.

Toate aceste simptome pot afecta modul în care interacționezi cu partenera ta de viață, iar de cele mai multe ori, nu într-un mod pozitiv.

Toanele și proasta dispoziție, precum și schimbarea apărută în ceea ce privește libidoul poate să afecteze o relație plină de iubire.

Alte simptome, cum ar fi o slabă calitate a somnului, pot afecta multe aspecte ale stării de sănătate a bărbatului, iar în timp, sănătatea și dispoziția lui se pot înrăutăți.

Care sunt cauzele acestei tulburări?

Originea acestui grup de simptome pare să fie influențată de șase factori diferiți, precum:

Sindromul bărbatului irascibil: Fluctuațiile hormonale

Andropauza este cel mai adesea cauzată în mod direct de o scădere în producția de testosteron. Testosteronul este un hormon care e creat în mod natural în corp și care este esențial pentru dezvoltarea reproductivă masculină.

De asemenea, acest hormon joacă un rol și în alte caracteristici ale bărbatului, cum ar fi masa musculară și părul de pe corp. Din păcate, nivelurile de testosteron încep să scadă treptat la bărbați, începând cu vârsta de 30 de ani.

Sindromul bărbatului irascibil: Modificări biochimice în chimia creierului

O altă substanță responsabilă pentru apariția sindromului bărbatului irascibil este serotonina. Anumite studii arată că unele dintre cele mai frecvente cauze ale serotoninei scăzute sunt dieta și obiceiurile alimentare.

Specialiștii au descoperit că o dietă bogată în proteine și săracă în carbohidrați poate provoca iritabilitate mai mare la bărbați.

Sindromul bărbatului irascibil: Creșterea nivelului de stres

Pentru corpurile noastre, stresul este sinonim cu schimbarea, fie că este o schimbare bună sau rea. Un nou loc de muncă, un nou membru în familie – toate acestea pot fi schimbări minunate și pozitive. Cu toate acestea, aceste modificări pot provoca tensiune. Tensiunea poate să ducă la apariția unor emoții precum anxietatea sau iritabilitatea.

CITEȘTE ȘI: Ai grijă la lipsa acestei vitamine: Poate declanșa impotență la bărbați

Sindromul bărbatului irascibil: Creșterea în greutate

Unii specialiști spun și că creșterea în greutate poate fi, de asemenea, un factor care contribuie la iritabilitatea la bărbați. Celulele adipoase nou formate duc la creșterea producției de estrogen. Cu cât nivelurile de estrogen sunt mai mari, cu atât nivelul de testosteron este mai scăzut, ceea ce provoacă iritabilitate la bărbați.

Cum este diagnosticat sindromul barbatului irascibil

Verificarea nivelului de testosteron poate fi făcută cu ajutorul unui test de sânge de rutină. Prin acest test se verifică colesterolul, nivelul zahărului din sânge și alți markeri importanți.

Dacă medicul suspectează că suferi de sindromul bărbatului irascibil, poate recomanda și verificarea nivelului de testosteron pentru a determina cauza principală a schimbărilor bruște de dispoziție.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro