Sistemul imunitar este cel care ajuta o persoana sa lupte impotriva infectiilor, germenilor si cancerului. In unele situatii, acesta nu functioneaza corect, cum este cazul tulburarior de imunodeficienta. Oamenii care sufera de aceste tulburari sunt sensibili la dezvoltarea a diverse infectii, dar si cancer.
Stabilirea unui diagnostic este vital intrucat un raspuns imun insuficient poate cauza grave probleme de sanatate. Impactul asupra unui sistem imunitar slabit va fi mai mare odata cu cresterea rezistentei agentilor patogeni la antibioticele si medicamentele antifungice obisnuite.
De asemenea, provocarile de zi cu zi ale unui mediu poluat si toxic intensifica necesitatea mentinerii optime a functionarii sistemului imunitar.
CITEȘTE ȘI: ”Regina sezonului rece”: Vitamina care te păzește de infecții și întărește sistemul imunitar
Mentinerea unui sistem imunitar sanatos este cheia pentru mentinerea starii generale de santate. Fara un sistem imunitar pe deplin funcitonal, organismul devine sensibil la infectii, virusuri si diverse boli.
In mod normal, sistemul imunitar este capabil sa se mentina ridicat fara ajutor, dar exista unii factori, cum ar fi o dieta dezechilibrata, stres, lipsa de odihna si multe altele care pot duce la slabirea acestuia, potrivit sfatulmedicului.ro.
Manifestarile unui sistem imunitar slab includ:
Daca o persoana se confrunta cu simptome ale sistemului imunitar poate lua anumite masuri care vor duce la consolidarea acestuia si la un nivel normal de sanatate.
Bolile autoimune si unele deficiente ale sistemului imunitar pot duce la imunitatea scazuta mai dificil de stimulat.
Medicul specialist trebuie sa ajute la identificarea cauzelor simptomelor sistemului imunitar slabit si sa recomande diverse tipuri de tratament.
Adoptarea unei diete echilibrate este unul dintre factorii care stau la baza unui sistem imunitar puternic.
O dieta bogata in fructe si legume ofera organismuliu vitaminele si mineralele esentiale cu ajutorul carora poate lupta impotriva infectiilor si bolilor.
Alimentele cum ar fi: carnea macra, lactatele degresate, fasolea, pestele, spanacul, ouale, morcovii sunt, de asemenea, esentiale pentru buna functionare a sistemului imunitar.
Odihna si somnul suficient sunt vitale pentru trup si minte, pentru diminuarea stresului de zi cu zi. In timpul somnului profund, organismul stimuleaza productia substantelor care construiesc sistemul imunitar.
CITEȘTE ȘI: Băutura care susține sistemul imunitar: Reglează digestia și te scapă de disconfort
Activitatea fizica si un program de exercitii fizice de pana la 30 de minute, cateva zile pe saptamana, ar trebui sa reprezinte un element cheie in atingerea obiectivului de a construi un sistem imunitar puternic.
Apa plata (doi litrii pe zi) este recomandata pentru consolidarea sistemului imunitar.