Foto: Pinterest.com
Chiar dacă ai decis să urmezi o dietă, pentru a slăbi sau doar pentru a te menține, ori pur și simplu ai adoptat un stil de viață sănătos, micul dejun nu trebuie să conțină doar… apă,… aer, … eventual iaurt, semințe, cereale integrale sau fructe.
Așa cum i-o arată și numele, micul dejun este acea masă menită să ofere organismului aportul de nutrienți, fibre, vitamine și minerale necesare bunei funcționări. Micul dejun contribuie la stimularea și accelerarea metabolismului și, prin urmare, încurajează arderea de calorii, mai degrabă decât stocarea lor. De asemenea, micul dejun ajută la prevenirea apariției senzației de foame, iar astfel vor fi consumate mai puține calorii și alimente nesănătoase pe parcursul zilei. Nu mai vorbim de faptul că micul dejun îmbunătățeste memoria și nivelul de concentrare.
De aceea, dacă vrei să slăbești sau să îți menți greutatea îți recomandăm astăzi un mic dejun bazat pe proteine. Acestea îți vor da energia necesară, accelerându-ți în același timp metabolismul.
1. Mini pizza cu ou
Această rețetă va fi cu siguranță deliciul copiilor. Dar un deliciu sănătos și rapid de preparat! Ai nevoie de 1 chiflă din făină integrală, 2 ouă fierte tari, felii de roșii, mozzarela rasă, organano și sare. Coace-le la cuptor pentru câteva minute.
2. Ouă prăjite cu roșii coapte
Prăjește 2 ouă într-o tigaie care permite prepararea fără ulei, în paralel bagă la cuptor pentru 5 minute roșiile tăiate în jumătăți. Înainte de servire, adaugă puțin parmezan și frunze de ceapă verde.
3. Frittata cu legume șuncă
(pentru 2 porții) Un dolvelecel/ zucchini mic, o mână de spanac congelat, 1 roșie mare sau 5-6 roșii cherry, șuncă degresată de curcan, 100 g mozzarella light și 4 ouă. Amestecă toate ingredientele și da-le la cuptor timp de 12-14 minute. O poți servi alături de o salată.
4. Toast cu asparagus și ou
(pentru 2 porții) Prăjiți la toaster 2 felii de pâine integrală. Între timp, puneți apa la fiert, iar atunci când clocolește scufundați ouăle pentru 5-6 minute. Într-o tigaie neaderentă, puneți câteva picături de ulei de floarea soarelui și apoi căliți câteva minute asparagusul. Adăugați-l apoi pe feliile de toast prăjit, deasupra puneți câte două ouă (care sunt extrem de moi), iar la final adăugați parmezan (opțional).
5. Omletă cu legume
Într-o tigaie neaderentă, puneți câteva picături de ulei de floarea-soarelui, apoi, pentru 10-12 minute, 1/4 ceapă roșie tăiată cubulețe, 1/2 ardei roșu tăiat cubulețe și piper. Adăugați 2 ouă bătute și lăsați-le 2-4 minute , amestecând bine. Luați de pe foc și adăugați 5-6 roșii cherry tăiate în jumătăți și usturoi după gust (cel din urmă opțional). Ornați cu pătrunjel proaspăt și serviți alături de o felie de pâine integrală, prăjită la toaster.
6. Toast cu avocado și ou fiert moale
Prăjiți la toaster 2 felii de pâine integrală. Puneți deasupra câteva felii de avocado; la final, presărați mărar și sare de mare. Serviți alături de un o fiert moale (preparat ca în rețeta de mai sus)
Poftă bună!
Comentarii: