Slanina este unul dintre preparatele traditionale ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun. Este usor de preparat si apreciata de intreaga lume. Iata care este cea mai simpla reteta de slanina in saramura. Este exact aceeasi reteta precum cea preparata de bunicii nostri.
Spala bine slanina. Tai-o apoi in bucati potrivite si adaug-o in mai multe borcane mici sau intr—un borcan mai mare, dupa preferinte.
CITEȘTE ȘI: Fructul prietenos cu silueta pe care îl poți consuma oricând: Ajută la digestie și topește grăsimea
Umple apoi borcanele cu apa pentru a masura cantitatea necesara de saramura pe care trebuie sa o prepari. Foloseste un pahar gradat.
Adauga intr-o oala cantitatea necesara de apa si, pentru fiecare 300 de ml de apa adaugati, mai adauga 100 de ml. In caz contrar, din cauza procesului de evaporare al apei, vei avea mai putina saramura decat estimai.
In oala cu apa adauga piperul, foile de dafin si ienibaharul. Lasa totul sa fiarba si sa clocoteasca timp de doua-trei minute.
Stinge apa si adauga sare. Pentru inceput adauga doua-trei linguri, cu varf, la 300 de ml de apa, recomanda acasa.ro. Amesteca bine pentru a se topi. Lasa apa sa se raceasca pana cand poti tine mana pe oala fara sa te arda.
Testeaza apoi daca apa este suficient de fierbinte, folosind un ou crud. Adauga oul in oala. Daca acesta se ridica la suprafata apa este suficient de sarata. Daca nu se ridica la suprafata scoate-l din oala si mai adauga sare. Repeta procedeul pana cand oul va sta la suprafata.
CITEȘTE ȘI: Cârnați de casă – Rețeta ușor de făcut care îți garantează un preparat gustos și sănătos
Imparte usturoiul pisat in borcane, in cantitate egala, apoi umple borcanele cu sarmura preparata. Agita bine borcanele si lasa-le la figider timp de o saptamana. Dupa o saptamana serveste slanina alaturi de alte preparate traditionale de Craciun.
Merge de minune alaturi de paine de casa si ceapa rosie sau usutoi, ori mustar.