Salsa este un fel de condiment echilibrat și aromat, menit să evidențieze celelalte preparate.
Sosul salsa este ușor de realizat pentru că de cele mai multe ori legumele sunt tocate cu ajutorul unui blender.
Cu siguranță acest sos va deveni unul dintre preparatele tale preferate.
Această salsa de roșii delicioasă, picantă poate însoți perfect o friptură de vită sau chiar un preparat din pește.
CITEȘTE ȘI: Gătește cel mai popular pește la cuptor ca să impresionezi prin finețea gustului – Exquis
Ingrediente:
CITEȘTE ȘI: Peștele mult mai sănătos decât somonul: Costă și mai puțin – Exquis
Mod de preparare:
Migdalele se rumenesc într-o tigaie fară ulei până devin aurii.
Feliile de pâine se prăjesc pe ambele părți în ulei de măsline, apoi se pasează cu tot cu uleiul rămas într-un blender.
Se amestecă totul cu roșiile cu sos și usturoiul curățat și tocat fin.
Ardeiul iute murat se pasează, apoi se adaugă la ingredientele din blender împreună cu migdalele și ardeiul iute uscat mărunțit.
Se omogenizează totul cu vinul roșu și cu oțetul, iar la final se asezonează cu boia, sare și piper.
Așa cum vă spuneam mai sus, acest sos salsa este preparatul perfect pentru o friptură de vită.
Să aveți poftă!