Gustul dulce și picant în același timp al sosului merge de minune cu o bucată fragedă de carne sau cu niște creveți în crustă de panko.
Sosul sweet chilli se prepară foarte repede, așa că vă propun să vă uitați pe lista ingredientelor și să vă apucați de treabă.
CITEȘTE ȘI: Secretul coastelor la cuptor- sosul Barbeque făcut acasă
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o oală puneti la fiert apa împreună cu zahărul. Amestecați până ce zahărul se topește complet, apoi lăsați să fiarbă până ce pregătiți restul ingredientelor.
Spălați ardeii și îi curățați de cotor. Dacă doriți sosul mai iute, atunci păstrați și semințele de la 2 ardei.
Într-un robot de bucătărie puneți ardeii, ghimbirul, și usturoiul.
Porniți robotul și lăsați-l să-și facă treaba pentru câteva secunde, până ce ingredientele sunt tocate, de mărimea bobului de orez. Eu am vrut ca sosul meu să aibă bucățele de ardei în el, așa că nu am transformat ingredientele în pastă.Turnați ingredientele tocate în oala de pe foc, adăugați sarea și oțetul de orez.
CITEȘTE ȘI: Secretul sosului Bechamel pentru Lasagna
Lăsați să clocotească. Dizolvați amidonul într-o lingură de apă și turnați-l în oală.