SANATATE

Spălatul pe dinţi nu e aşa uşor cum pare: Greşeli majore care afectează dantura

Periajul dinţilor doar dimineaţa şi seara este departe de a fi suficient pentru un zâmbet perfect. Există greşeli majore pe care oamenii le fac zilnic atunci când vine vorba de îngrijirea dentară.

Majoritatea oamenilor cred că periajul dinţilor dimineaţa şi seara este suficient pentru a-şi asigura un zâmbet frumos. Igiena dentară înseamnă mai mult decât atât, spun specialiştii.

Bright Side a identificat câteva greşeli majore pe care le facem atunci când ne spălăm dinţii, amintind de câteva soluţii pentru a vă menţine zâmbetul sănătos şi frumos timp de mulţi ani.

Apăsaţi periuţa de dinţi prea tare în timp ce vă spălaţi dinţii

Atunci când apăsăm periuţa de dinţi prea tare, perii se îndoaie şi nu îndepărtează corect depozitele de pe dinţi. În plus, acest lucru poate duce la deteriorarea gingiilor, relatează adevarul.ro.

CITEȘTE ȘI: Șase obiceiuri obligatorii pentru a avea dinți albi

Nu acordaţi atenţie alimentelor pe care le consumaţi

Ştim cu toţii că un consum crescut de alimente dulci poate cauza cavităţi. Cu toate acestea, pentru a ne mentine dintii sanatosi, trebuie sa consumam alimente care contin calciu, fosfor si fluor. Alimente care conţin calciu: lactate fructe şi legume peşte fasole Alimentele care conţin fosfor: peşte cereale nuci linte

Nu folosiţi dispozitive suplimentare pentru curăţarea dinţilor

Nu contează cât de mult vă periaţi dinţii, acest procedeu nu poate elimina complet depozitele. De aceea este important să curăţaţi spaţiile dintre dinţi cu aţă dentară. Dacă spaţiile sunt destul de largi, puteţi folosi o perie interdentară. De asemenea, puteţi folosi un irigator oral. Este ca un duş pentru dinţi şi gingii pe care îl puteţi folosi după fiecare sesiune de periere.

Nu aveţi grijă de gingii

Dacă gingiile sunt sensibile, se poate ajunge foarte uşor la parodontoză. Gingiile sângerează, se inflamează şi devin moi. Pentru a vă face gingiile mai puternice, trebuie să le masaţi prin mişcări circulare. De asemenea, puteţi clăti gura cu ceai de salvie sau cu o soluţie pe bază de sare. Este recomandat să consultaţi un stomatolog pentru a vă prescrie medicamente specifice.

Nu îndepărtaţi tartrul

Tartrul dintelui se acumulează din cazua mineralelor din saliva şi al alimentelor. Are o culoare maro-gălbuie şi nu poate fi îndepărtată doar cu o periuţă de dinţi. Placa dentară şi tartrul duc la inflamaţia osului din jurul dinţilor. Tartrul poate deveni la fel de tare ca o rocă, putând fi înlăturat numai de către un medic dentist sau igienist dentar cu unelte speciale.

CITEȘTE ȘI: Te speli pe dinţi sau cânţi sub duş? Ce spun aceste lucruri despre tine

Mestecaţi numai pe o parte a gurii

Dacă mestecaţi alimente numai pe o parte a gurii, aceast obicei poate duce la suprasolicitarea şi degradarea dinţilor. În plus, muşchii feţei pot deveni asimetrici. Acordaţi atenţie atunci când mâncaţi şi încercaţi să mestecaţi pe ambele părţi ale gurii. Nu uitaţi să mâncaţi alimente solide, cum ar fi fructele şi legumele. Vă vor face dintii mai puternici.

Învăţaţi copiii să aibă grijă de dinţii lor în mod corespunzător

Unii părinţi consideră că nu este nevoie ca dinţilor de lapte să li se acorde prea mare importanţă pentru că sunt temporari. Dar un copil ar trebui să ştie ce este bine şi ce este greşit deoarece dinţii se vor schimba, dar obiceiul va rămâne. Procesul de periere a dinţilor trebuie să dureze cel puţin 3 minute, iar periajul trebuie făcut de sus şi în jos .

Comentarii: