Persoanele care nu se spala pe dinti de doua ori pe zi se expun riscului de a se imbolnavi de boli de inima, sugereaza un studiu citat de Reuters.
Cercetarea, realizata in Scotia, a implicat peste 12.000 de adulti si a aratat ca riscul aparitiei unei boli cardiace este mai mare cu 70% la persoanele care au o igiena buco-dentara necorespunzatoare, spre deosebire de cele care se spala pe dinti de doua ori pe zi.
Persoanele care sufera de afectiuni ale dintilor si gingiilor sunt mai expuse riscului de boli de inima si diabet, deoarece infectiile din organism, inclusiv cele orale, afecteaza arterele, a explicat Richard Watt de la University College London, coordonatorul studiului.
NU mai porni aerul condiţionat IMEDIAT după ce urci în maşină! Iată de ce
Avertismentul ȘOCANT al unui apicultor român. Ce conține mierea de anul acesta
Specialiștii fac marele anunț: Adevărul despre roșiile românești
In comparatie cu persoanele care nu isi ingrijesc corespunzator gura, fumatorii sunt cu 135% mai expusi unor riscuri similare.
Pentru realizarea studiului, oamenii de stiinta analizat modul de viata al persoanelor investigate si au luat in calcul anumiti factori, precum daca sunt fumatori, fac miscare si respecta regulile de igiena orala. De asemenea, persoanelor participante li s-au facut analize, cu ajutorul carora s-a stabilit nivelul de inflamatie din organism.
Ținute de vară care arată PERFECT, indiferent de siluetă
De ce NU este recomandat să ții parfumul în baie
Cauzele surprinzătoare ale problemelor de memorie
In urmatorii opt ani, in randul celor 12.000 de persoane au survenit 555 de evenimente cardiovasculare, dintre care 170 au dus la deces.
„Nu sustinem ca ingrijirea insuficienta a gurii intra in aceeasi categorie de risc cu fumatul sau alimentatia nesanatoasa”, a adaugat Watt, „insa este un aspect de care trebuie sa ne ingrijim cu atentie”.
Mituri despre celulită și cum poți de scăpa de ea
Cum evităm îmbătrânirea: Greşelile pe care NU trebuie să le facem
Cum a slăbit Andreea Esca 9 kilograme? Ce alimente a evitat
Rezultatele studiului confirma partial o teorie mai veche, din secolul al XIX-lea, potrivit careia infectiile din gura cauzau boli care afectau intregul corp. Pentru a preveni sau trata anumite boli, pacientilor le erau extrasi toti dintii din gura.