La aste nu ne-am fi gândit niciodată, dar specialiştii vin cu explicaţiile complete şi ne spun ce se întâmplă, de fapt, în creierul nostru atunci când ni se face rău în maşină.
Răul de mașină este de fapt răul de mișcare care se manifestă prin mai multe semne și simptome, unele foarte deranjante. Motivul pentru care se declanșează aceste probleme este explicat de un neurolog.
Dean Burnett, un neurolog de la Cardiff University, spune că răul de mașină poate să fie un răspuns al creierului care crede că a fost otrăvit.
Citeşte şi: ADEVĂRUL despre alimentaţia sănătoasă: Un medic nutriţionist desfiinţează miturile de pe Internet
Citeşte şi: Cum îți spune bebelușul tău că te iubește
CITEȘTE ȘI:AVERTISMETUL medicilor pediatrii: NU îți mai lăsa copilul să facă ASTA!
Mai exact, Dean Burnett spune că omul, prin natura lui, a fost făcut să meargă pe jos. Călătoria cu mașina este un rezultat al evoluției tehnologice, dar corpul uman nu a fost „programat” pentru acest lucru.
Citeşte şi: Avertisment dur al medicilor: Indiciile care ne spun că muncim prea mult şi efectele grave ale acestora
CITEȘTE ȘI:TRUCURI pentru a-ți convinge copilul SĂ RENUNȚE la fast food
CITEȘTE ȘI:Cât de important este MASAJUL pentru bebeluși? /VIDEO
“În termini evoluționiști, singura cauză care poate să provoace această nepotrivire este o neurotoxină sau otravă mai pe înțelesul tuturor. Există o nepotrivire senzorială acolo. Creierul crede că a fost otrăvit, iar prima reacție firească la această situație este de a elimina otrava din organism, cu alte cuvinte de a vomita”, a declarat neurologul, conform libertatea.ro.
Citeşte şi: Sfaturi pentru cei care vor să ţină post: Cu ce poţi înlocui carnea
Sunt câteva lucruri pe care le poţi face pentru a combate răul de maşină, cum ar fi să mănânci ușor înainte să pleci pe drum sau să apelezi la ajutorul unor medicamente.
Comentarii: