Porumbul este o cereală originară din America Centrală, cultivată azi în multe regiuni ale lumii ca plantă alimentară, industrială și furajeră. Acesta reprezintă alături de grâu, 80% din producția de cereale.
CITEȘTE ȘI: Dieta pe bază de porumb fiert: Ajută inima să fie sănătoasă și îmbunătățește digestia
Știați că porumbul fiert îl puteți savura toată perioada anului?
Deși unele varietăți de porumb pot crește până la 7 metri în înălțime, porumbul comercial este cultivat la o înălțime maximă de 2,5 metri. Porumbul dulce este de obicei mai scurt decât varietățile de porumb de câmp.
Boabele de porumb sunt utilizate în industria amidonului, a spirtului, glucozei și dextrinei. Germenii sunt utilizați pentru extragerea uleiului, utilizat în alimentația dietetică.
Porumbul fiert este o sursă bogată de nutrienți. Conține carbohidrați, fibre dietetice, proteine, vitamine precum vitamina C, vitamina B6 și niacina, precum și minerale esențiale, cum ar fi potasiu, fosfor și magneziu.
Știați că porumbul fiert îl puteți savura toată perioada anului?
Pentru a putea beneficia de consumul porumbului fiert pe tot anul, acum e momentul să vă faceți provizii. Porumbul dulce pentru consum îl puteți congela începând din această perioadă când piețele sunt pline și astfel îl puteți savura oricând doriți.
Porumbul trebuie curățat de frunze și așezat în pungi pentru vidat, poi băgat la congelator. Când doriți să îi bucurați pe cei dragi cu porumb, doar trebuie scos din congelator și pus în oală, îl acoperiți cu apă și îl puneți la fiert. Gustul rămâne neschimbat.
CITEȘTE ȘI: Porumb copt condimentat: Rețeta care te face să te lingi pe degete
Un alt truc pentru un gust intens al porumbului este legat de porumbul care rămâne nemâncat de pe o zi pe alta.
Acesta poate fi uns cu unt și pus pe o tigaie grill sau chiar pe grătar, iar după ce s-a prăjit pe toate părțile puteți rade brânză deasupra. Veți obține un gust divin!
Comentarii: