NUTRITIE

Știi care este măsura CORECTĂ a porțiilor de mâncare?

 

Dacă până acum regula de aur pentru a slăbi era selecţia atentă a alimentelor, cu multe interdicții ale unor categorii întregi, specialiştii în nutriţie spun că mai importantă este cantitatea. O porţie echilibrată poate fi astfel cheia către silueta râvnită de orice femeie, scrie Daily Mail.

Aşadar, friptura trebuie să aibă o dimensiune similară palmei, iar pastele nu trebuie să depăşească un pumn.

Când vine vorba de unt însă, consumul trebuie să se limiteze la un vârf de deget. O felie de brânză trebuie să fie cât două degete, iar o porţie de îngheţată ar trebui să fie cât un pumn strâns.

În plus, o clătită nu ar trebui să aibă un diametru mai mare decât un CD, iar un covrig ar trebui să aibă o dimensiune similară unei conserve de ton.

Foto: Pinterest.com

Toate aceste precizări făcute iniţial pe site-ul Guard Your Health vin în contextul în care Societatea Americană de Cancer a precizat că majoritatea oamenilor mănâncă mai mult decât organismul lor are nevoie în mod real.

Foto: Pinterest.com

Mai mult, specialiştii au observat că de-a lungul timpului porţiile de mâncare au crescut din ce în ce mai mult. Spre exemplu, oamenii mănâncă acum o cantitate de prăjituri de aproape şapte ori mai mare decât cea standard.

Foto: Pinterest.com

Totodată, produsele alimentare comercializate în supermarket au fost adaptate acestor schimbări şi vin acum ambalate în cantităţi mai mari. Un pachet de pui cu orez – semipreparat – este acum cu 53% mai mare decât în 1993, exemplifică sursa citată.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: