REVIEW

Știi ce se întâmplă când îți donezi corpul ȘTIINȚEI?

Foto: providr.com

Expresia ‘a dona propriul corp științei’ ar putea suna ca o replică dintr-un film sau o glumă pe care ai putea să o faci. Adevărul este de fapt mult diferit. Donându-ți corpul științei este diferit față de donarea organelor din mai multe motive.

În primul rând, contribuiți la o multitudine de cercetări vitale pentru educație, care nu ar fi posibile fără corpuri reale. Este un subiect neconfortabil de discutat, dar donațiile corporale sunt o practică des întâlnită în întreaga lume.

Puteți să vă dați corpul științei prin înscrierea la o organizație acreditată precum Med Cure sau Science Care. Ei colaborează cu organizații medicale, școli, spitale, medici-legiști și orice organizație care face cercetări pentru a îmbunătăți ceva legat de corpul uman, notează Providr.com.

Dar unde ar putea ajunge corpul tău dacă te-ai decis să te înscrii în una din aceste organizații? Iată câteva posibilități:

1. La o fermă criminalistică

Universitatea din Tennessee are cea mai faimoasă fermă corporală din lume (deși există mult mai multe în Statele Unite). Centrul de Antropologie din cadrul Universității studiază modul în care organismele se descompun în decurs de câteva decenii. Acest lucru ajută detectivii să fie mai exacți când determină cauza și timpul morții unei persoane.

2. Vă alăturaţi celei mai mari colecții de schelete din lume.

Aceeași universitate are o colecție de schelete formată din 1.000 de exemplare individuale. Acestea sunt folosite de cercetătorii din ‘diverse instituții academice și medico-legale’, potrivit universității.

MIT dărâmat: Aprox 40% din furnicile ”muncitoare” doar se învârt, fără a face nimic

INGENIOS! Cum să deschizi o conservă cu mâinile goale /VIDEO

Secretul unei danturi perfecte: Greşelile pe care nu trebuie să le faci niciodată

Elevii pot avea acces la această colecție și pot vizita prin trimiterea unui formular care specifică natura cercetării lor.

Foto: providr.com

3. Manechin pentru testarea mașinilor în caz de accident.

Manechinele din plastic ne pot spune doar o parte din ceea ce contează atunci când se testează mașinile și despre cum un accident poate afecta corpul uman. Pentru a umple golurile se folosește un corp mort.

Doar ei ştiu SECRETUL: Zonele lumii în care oamenii trăiesc peste 100 de ani

Ai probleme cu somnul? Sfaturi care te vor face să dormi buştean

Companii, precum Ford, au folosit corpuri reale pentru a perfecționa lucruri precum centurile de siguranță gonflabile. Administrația Națională de Siguranță a Traficului pe Autostrăzi colaborează cu institute de cercetare pentru a se asigura că primesc aceste manechine reale care pot salva vieți.

Foto: providr.com

4. Armata.

Nu este un secret că armata este cu 10 ani înaintea noastră când vine vorba despre armament și tehnologie. Și, la fel ca în cazul accidentelor de mașină, există manechinele de plastic care ne pot spune doar o parte despre cum să îmbunătățim siguranța acestor tehnologii.

Previziunile terifiante ale lui Nostradamus pentru 2018. Se vor adeveri? /VIDEO

Alimentele care te ajută să te concentrezi mai bine

De exemplu, în 1999, cercetătorii au folosit corpuri pentru a testa încălțămintea minieră, pentru a vedea cât de mult ar fi afectat un soldat dacă o mină ar fi fost detonată.

Foto: providr.com

5. Tester pentru dispozitive medicale.

Nu este vorba numai de studenții la medicină care ajung să învețe despre corp prin observarea cadavrelor. Persoanele ce își donează corpul joacă un rol important în evoluția științei medicale.

Noi instrumente medicale, proceduri și moduri diferite de tratare a condițiilor care reduc timpul de vindecare – acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care cercetătorii le pot găsi folosind un cadavru.

6. Expoziții.

Probabil ați fost la un muzeu care prezintă corpuri și schelete reale în spatele casetelor de sticlă. Ei bine, aceștia sunt oameni care și-au donat trupurile științei!

Care sunt cele mai mari TEMERI ale copiilor. Cum îi poţi ajuta să le depăşească

Profesoara care BLESTEMA copiii, din nou la catedră! Ultima dată a amenințat că are UN CUŢIT în geantă

Corpurile care sunt într-un muzeu sunt păstrate printr-un proces numit plastinare. Practic, sângele și apa din organism se înlocuiesc cu anumite tipuri de plastic, oprindu-se procesul de dezintegrare.

7. Deveniți ”pacienți”.

Medicii de urgențe, asistentele medicale și paramedicii se confruntă cu niște răni destul de grave, cu împușcături, cu traumatisme, cu traumatisme forțate, cu căderi și așa mai departe. Aceste accidente grave se întâmplă mai rar, deci este important ca medicii să fie bine informați cu privire la modul de tratare a acestora. Aici ajută cadavrele; prin transformarea acestora în victime pe care medicii le pot trata.

8. Manechine de practică pentru chirurgi.

Chirurgia este o procedură precisă și delicată, motiv pentru care medicii nu își pot baza cunoștințele doar pe imagini și scheme. Medicii și chirurgii licențiați vor conduce grupuri de studenți prin operații complexe, asigurându-se că învață totul perfect.

De ce TE SIMȚI diferit de ceilalți? Probabil ai personalitatea cea mai rară din lume

CUM poate funcționa o relație LA DISTANȚĂ

9. Școala de medicină.

După cum am menționat mai devreme, aceasta este destinația cea mai frecventă a corpurilor donate științei. Studenții la medicină fac practică pe corpurile donate pentru a învăța tot felul de proceduri. Ei disecă corpul, examinează organele și vasele de sânge și învață să facă suturi și incizii.

Foto: providr.com

10. Salvați viața cuiva prin donarea de organe.

În timp ce acest lucru este separat de donarea corpului către știință, merită să-ți amintești. Dacă o persoană este sănătoasă și intactă atunci când moare, ei pot salva pe alții care au nevoie de organe.

SEMNALELE transmise de corp, cu o lună ÎNAINTE de un atac de cord

Ce înseamnă atunci când visezi ACESTE lucruri…

În prezent, există 123 000 de persoane care au nevoie de un transplant de organe. Organele cele mai frecvent necesare includ rinichii, pancreasul, ficatul, plămânii și inima.

Horoscop LUNA OCTOMBRIE 2017

Deşi nu este o decizie uşor de luat, gândiți-vă să luați în considerare posibilitatea de a deveni un donator de organe; contribuția dvs. ar putea salva zeci de vieți!

Dați share acestui articol pentru a împărtăși prietenilor și apropiaților tăi aceste informații care pot salva vieți!

Comentarii: