Sistemele de educatie pot contribui la reducerea depresiei, deoarece persoanele mai bine educate sunt, in general, mai bune pe piata muncii. Astfel, în medie, procentul depresivilor este de două ori mai mare la adulții care nu au finalizat liceul (12%) decât în rândul absolvenților de învățământ superior (6%). Diferența este de 3 puncte procentuale între cei care au doar bacalaureatul și cei cu studii superioare, conform Agerpres.
Studiul a fost facut de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica.
Consecinţele GRAVE ale lipsei fierului din organism: Ce boli rişti
Ai APLICAȚIA LANTERNĂ pe telefon? Vezi de ce trebuie să o dezinstalezi IMEDIAT
Care este starea ta de sănătate în funcție de CULOAREA urinei. Când trebuie să te îngrijorezi?
Persoanele mai instruite au ”rate mai scăzute de morbiditate și o speranță de viață mai lungă”, reamintește raportul ”Education at a Glance”, publicat marți, menționând că „sistemele de educație pot contribui și la reducerea depresiei”, deoarece „indivizii mai bine educați sunt, în general, mai buni pe piața muncii”, ceea ce diminuează ”prevalența anxietății și a depresiei”. Aceste concluzii se bazează pe un sondaj amplu privind sănătatea, EHIS, realizat prin interviuri în mai multe țări europene în 2014, ale cărui rezultate au fost publicate în acest an.
Depresia este o afectiune medicala serioasa care poate influenta in mod negativ starea, comportamentul si gandirea. Depresia se poate manifesta prin diverse simptome, cel mai des intalnit fiind un sentiment profund de tristete.
ULUITOR! De ce medicii ne recomandă să dormim dezbrăcați
DE CE Steve Jobs a ales litera ”i”-ul din cuvântul „iPhone”
Mersul pe tocuri: TRUCURI pentru a păși CORECT și ELEGANT!
Alte simptome pot include:
– Insomnie sau somn prelungit
– Pierderea energiei si oboseala marcanta
– Anxietate sau iritabilitate
– Dificultate in gandire
Depresia este o afectiune des intalnita. Depresia poate sa apara oricand.
Imagini de SENZAŢIE: O mireasă de 93 de ani a ‘încins’ internetul
Din fericire, depresia poate fi tratata. Depresia are cauze multiple, însă riscul acesteia crește în condiții de șomaj sau inactivitate, două situații care uneori conduc la singurătate și probleme de bani. „Creșterea nivelului de pregătire le oferă oamenilor instrumente mai bune pentru a face față acestui factor de risc”, subliniază raportul ”Education at a Glance”.
Comentarii: