X

Studiu: Secretul creativității copiilor mici

În special la zilele de naștere și în preajma Sărbătorilor de iarnă, suntem tentați să le cumpărăm cât mai multe jucării copiilor noștri. Atâta timp cât ei sunt mulțumiți și nu par a fi răsfățați, nu-i niciun rău, nu? De fapt, copiii care au mai puține jucării ar putea beneficia de un avantaj.

Cercetătorii Universității Toledo au lăsat 36 de copii mici să se joace într-o cameră fie cu patru jucării, fie cu 16 jucării, timp de o jumătate de oră. Copiii au fost supravegheați, dar nu li s-a spus cum să se joace cu jucăriile.

CITEȘTE ȘI:ȘOCANT! Ce trebuie să facă elevii de clasa a II-a conform MANUALULUI ȘCOLAR

Ai putea crede că devin mai creativi copiii atunci când au parte de mai multe jucării. Însă, descoperirile acestui studiu citat de Parents sugerează exact opusul. Copiii care au avut la dispoziție doar patru jucării, s-au jucat cu fiecare în parte, descoperind modalități noi de folosire a jucăriilor. Iar acest lucru a fost considerat un semn al creativității. Cercetătorii au concluzionat că atunci când copiii au la dispoziție mai puține jucării imaginația lor este pusă la lucru.

CITEȘTE ȘI:Lipsa de fier la copii. Cum o recunoști. Tratament

Deasemenea, ei ne avertizează că prea multe jucării ar putea crea un mediu care să ducă la o întârziere în dezvoltarea copilului.

Prin urmare, la fel ca și în cazul altor lucruri pe care copiii le iubesc, precum dulciurile, desenele animate, jocurile pe telefon sau computer, moderația este cheia și în ceea ce privește numărul jucăriilor.

Dar ce se întâmplă dacă ai deja grămezi de jucării prin toată casă, iar rafturile și cutiile gem de atâtea obiecte îndesate? În primul rând, poți dona o parte din ele copiilor aflați în dificultate.

CITEȘTE ȘI:De ce să nu-ți obligi copilul să-și îmbrățișeze rudele

În al doilea rând, secretul este să creezi mici colecții de jucării pe care să i le dai copilului prin rotație. Pune în cutii excesul de jucării și ascunde-le. Scoate cu regularitate alte jucării din colecție și ascunde-le pe cele cu care copilul s-a jucat. În acest fel îi menții interesul pentru toate jucăriile pe care le are și îl ajuți să se joace într-un mod creativ, care îi dezvoltă imaginația.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro