Langoșii sunt consumați de obicei cu ocazia unor sărbători religioase sau în târguri și piețe, dar adevăratul succes îl au întotdeauna cei preparați în casă.
În Ungaria, țara de origine a langoșilor, aceștia se servesc unși cu smântână, apoi se presară brânza Emmental deasupra și felii subțiri de ceapă verde.
CITEȘTE ȘI: Reguli de aur pentru aluatul cu drojdie – Exquis
Succesul langoșilor preparați în casă
Ingrediente:
- 500 g făină
- 25 g drojdie proaspătă
- 350 ml lapte
- 1 linguriță sare
- Ulei pentru prăjit
Succesul langoșilor preparați în casă
Mod de preparare:
Începem prin a prepara aluatul: punem făina într-un bol adânc, apoi facem o gaură în mijloc și punem drojdia mărunțită.
Urmează să turnăm laptele călduț și apoi lăsăm 10 minute deoparte pentru a se activa drojdia.
Pasul următor este să începem frământatul aluatului, adăugând și sarea.
Aluatul se frământă până nu se mai lipește de mâini.
După ce aluatul este gata, îl punem într-un bol, acoperim cu folie alimentară și îl lăsăm la dospit pentru o oră.
CITEȘTE ȘI: Cum se prepară rețeta originală de rulouri cu scorțișoară? – Exquis
Acum, că aluatul s-a umflat suficient, îl împărțim în 8 bucăți de dimensiuni egale și le dăm formă de mingi.
Pe suprafața de lucru presărată cu făină, întindem fiecare bilă de aluat subțire.
Într-o tigaie punem uleiul la încins, apoi începem să prăjim langoșii unul câte unul.
Îi scoatem pe șervețele absorbante și îi servim simpli sau cu smântână și brânză.
Să aveți poftă!
Comentarii: