X

Sucul care scade glicemia și vindecă intestinul: Consumă-l cel puțin o săptămână

Sucul care scade glicemia și vindecă intestinul: Consumă-l cel puțin o săptămână. Un nou studiu arată că în doar o săptămână în care ai consumat suc de soc sunt îmbunătățite semnificativ oxidarea grăsimilor, scade glicemia și crește numărul de bacterii benefice din intestin, informează Dr. Maria Simoshenkova.

Sucul care scade glicemia și vindecă intestinul: Suc de soc

„Sucul din acest fruct arde grăsimile și vindecă intestinele. Efectul este vizibil după o săptămână”, spune specialistul.

Fructele de soc negru sunt cunoscute pentru efectele sale antivirale și imunostimulatoare. Fructele de soc sunt folosite pentru gripă, răceală, tuse, inflamații ușoare ale tractului respirator superior și pentru a întări sistemul imunitar, spune Dr. Maria Simoshenkova.

„Se pare că acest suc ajută la arderea grăsimilor, reducerea zahărului și îmbunătățirea funcției intestinale. În plus, schimbările încep în decurs de o săptămână de utilizare regulată, potrivit unui studiu american publicat în revista Nutrients”, spune expertul.

CITEȘTE ȘI: Fructul pe care TREBUIE să-l mănânci zilnic: Scade riscul de a face diabet și crește densitatea oaselor

Autocianine

Și adaugă că toate acestea se datorează antocianinelor – pigmenți vegetali din grupa flavonoidelor, din care fructele de soc sunt bogate.

„Antocianinele împiedică absorbția monosacaridelor în intestin, îmbunătățesc metabolismul celular al grăsimilor și al țesutului muscular și modifică microbiomul intestinal”, spune medicul.

„Anterior, aceiași oameni de știință au demonstrat că 600 de grame de mure pe zi, timp de o săptămână, au crescut sensibilitatea la insulină și au crescut oxidarea grăsimilor. Aceste fructe de pădure conțin cianidină. Adăugarea altor fructe de pădure, cu toate acestea, nu a produs același rezultat. Autorii sugerează că tipul de antocianină este important”, spune specialistul.

Medicul explică faptul că acțiunea fructelor de soc a fost testată pe rozătoare. Animalele de laborator obeze au primit pulbere de soc și au fost hrănite cu o dietă bogată în grăsimi timp de 12 săptămâni. Ca urmare, compoziția lor corporală s-a îmbunătățit comparativ cu un grup de control de rozătoare care nu au primit pulberea.

„Participanții la noul studiu au inclus 18 femei și bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 75 de ani. Cei care au fost alergici la fructe de soc, precum și alte patologii care ar putea afecta rezultatele studiului, au fost excluși din numărul de voluntari” , spune Dr. Simoshenkova. E

a a adăugat că participanților li s-a cerut să își mențină dieta obișnuită în timpul studiului de cinci săptămâni pentru a se asigura că rezultatele sunt fiabile. Participanții au fost rugați să evite temporar alimentele bogate în polifenoli. Acestea sunt toate tipurile de fructe de pădure, struguri roșii, cireșe, prune, mere roșii, varză roșie, ridichi roșii, ceapă roșie, vinete și fasole neagră.

CITEȘTE ȘI: Durerea în această parte a corpului în timpul somnului poate indica diabet

Rezultatele studiului au fost evaluate la fiecare șapte zile. Toți voluntarii au fost obligați să bea suc de fructe de soc 100% (177,5 g dimineața și seara, la mese) sau o băutură placebo asortată pentru gust și culoare în fiecare zi, timp de o săptămână.

„O porție zilnică selectată de suc de fructe de soc conține 720 mg de cianidină. În timpul studiului nu au fost înregistrate efecte secundare, inclusiv tulburări gastrointestinale. După fiecare săptămână, voluntarii au fost supuși unui test de toleranță la glucoză. Participanții au consumat alimente zaharoase și grase, iar nivelul lor de zahăr a fost măsurat în mod regulat. O scădere cu 24 % a curbei glucozei și o scădere cu 9 % a curbei insulinei au fost înregistrate în grupul care a luat suc de fructe de soc cu o săptămână înainte”, relatează medicul, comentând rezultatele studiului, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro