NUTRITIE SANATATE

Sucul din acest fruct întărește inima și sistemul imunitar

Sucul din acest fruct întărește inima și sistemul imunitar. Sucul acestui fruct este adesea subestimat. Cu toate acestea, el conține antioxidanți, vitamine și minerale care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și a inimii . Nutriționistul Christopher Mora a spus că beneficiile sucului de mango depind de modul în care este făcut și de cantitatea de zahăr pe care o conține.

Sucul din acest fruct întărește inima și sistemul imunitar

Sucul de mango este bogat în vitaminele A și C, care întăresc sistemul imunitar, potasiu și magneziu, dar cel mai puternic nutrient din compoziția sa este antioxidanții.

„Sucul de mango conține antioxidanți precum mangiferina, care poate ajuta la prevenirea deteriorării celulelor”, notează expertul.

CITEȘTE ȘI: ‘Regele fructelor’: Efectul anti-cancer şi bogăţia de vitamine te vor convinge să mănânci mango

De asemenea, poate fi eficient pentru hidratare, deși nu trebuie să înlocuiască apa. În plus, mango poate ajuta digestia cu ajutorul enzimelor naturale care pot fi găsite și în sucul său. Potrivit nutriționistului Michelle Rutenstein, sucul de mango este bogat în antioxidanți care pot îmbunătăți funcția imunitară. Antioxidanții precum betacarotenul pot promova sănătatea generală, inclusiv sănătatea inimii, prin reducerea stresului oxidativ și a inflamației.

100 de grame de suc de mango conțin:

  • calorii – 51
  • proteine – 0,11 g
  • grăsimi – 0,06 g
  • carbohidrați – 13 g

Mango este, de asemenea, o sursă bună de minerale cupru și acid folic, care susțin creșterea și dezvoltarea sănătoasă a fătului.

Sucul de mango poate fi adăugat la diverse băuturi, deserturi, sosuri, creme, smoothie-uri, adăugat la cocktail-uri alcoolice și non-alcoolice. Puteți face jeleu de mango, tort sau desert cu umplutură de mango.

Îmbunătățirea digestiei

Conținutul ridicat de fibre (aproximativ 20% din norma zilnică) și apă din compoziția fructului sunt motivul pentru care acesta îmbunătățește digestia, în special ameliorează simptomele constipației cronice.

Mango are aproape la fel de multă vitamina C ca sucul de lămâie: 100 de grame conțin 36 de miligrame. Un pahar (165 g) conține până la 70% din norma zilnică. S-a demonstrat că vitamina C ajută organismul să producă mai multe celule albe din sânge – leucocite, care sunt responsabile de imunitate.

În plus, cu o porție de mango, organismul primește 10% din necesarul zilnic de vitamina A, care întărește, de asemenea, sistemul imunitar. De altfel, deficitul acestei substanțe este asociat cu un risc crescut de infecții.

CITEȘTE ȘI: Mango ajută la slăbit DOAR dacă este CORECT consumat

Regenerarea celulelor pielii și părului

Vitamina C, care face parte, de asemenea, din fruct, este implicată în producția de colagen – o proteină care este responsabilă pentru creșterea și regenerarea celulelor pielii și părului. În plus, mango este o sursă bună de vitamina A. Această substanță normalizează activitatea glandelor sebacee, previne înfundarea porilor și protejează celulele de influența mediului. De asemenea, fructul este bogat în polifenoli, care previn deteriorarea foliculilor de păr din cauza stresului cronic, potrivit actualno.com.

„Unii cercetători susțin că mango conține substanțe nutritive puternice împotriva îmbătrânirii, inclusiv vitaminele D, E și B, zinc, fier și calciu. Extractele de mango sunt adesea incluse în produsele cosmetice și puteți folosi pulpa sa pentru a face măști de față de casă.” spune specialistul.

Comentarii: