Broccoli, ruda exotică a conopidei, este un aliment cu o valoare nutritivă deosebită, având o mulțime de vitamine și săruri minerale.
Broccoli a devenit popular în țara noastră și a intrat în scurt timp printre preferințele celor care îți doresc un stil de viață sănătos, cu o alimentație echilibrată.
Supa cremă de broccoli este o supă ușor de făcut, nutritivă, foarte gustoasă și sănătoasă, iar pentru copii este foarte potrivită, mai ales în această perioadă.
CITEȘTE ȘI: DIETA IDEALĂ, recomandată de toți nutriționiștii: varza, conopida și broccoli stau la baza ei – Exquis
Supa care îți oferă o alimentație echilibrată și plină de vitamine
Ingrediente:
- 2 cepe
- 1 morcov
- o jumătate de țelină
- un păstârnac mic
- un ardei verde
- 2 cartofi mici
- 2 căpățâni mari de broccoli proaspăt/1 kg broccoli congelat
- 3 linguri ulei de măsline
- 200 ml smântână de gătit de 15% grăsime
- 3 căței de usturoi
- sare, piper, oregano, busuioc, după gust
Supa care îți oferă o alimentație echilibrată și plină de vitamine
Mod de preparare:
Curățăm ceapa, ardeiul, țelina, morcovul și păstârnacul, le spălăm, le tocăm mărunt.
Le înăbușim în 3 linguri de ulei de măsline pentru aproximativ 5 minute.
Adăugăm apă cam 3/4 din vasul în care fierbe supa.
Când legumele sunt aproape fierte, adăugăm cartoful tăiat cubulețe.
Când cartofii s-au fiert, adăugăm buchețelele de broccoli (proaspăt sau congelat).
După ce se fierbe broccoli, strecurăm printr-o sită legumele.
Cu ajutorul unui blender le pasăm.
Transferăm din nou legumele pasate în oala în care am fiert legumele și adăugăm din zeama în care au fiert până ajungem la consistența unei creme care curge.
Adăugăm sare, piper, condimente și usturoiul trecut prin sită.
Smântâna lichidă o amestecăm cu câteva linguri de supă și o adăugăm în cratiță.
Mai fierbem câteva minute, după care oprim focul.
Se servește caldă, alături de crutoane.
Poftă bună!
Comentarii: