Avand putine calorii si fiind extrem de bogata in fibre, supa crema de linte este ideala pentru un pranza sau o cina usoara si recomandata tuturor celor care tin diete.
Mai mult, poate fi preparata chiar si de incepatori, iat timpul de preparare este extrem de scurt. Rezultatul este delicios. Pentru cei care nu sunt la dieta, la supa crema de linte se poate adauga bacon sau crutoane, insa aportul caloric va creste, asadar nu va mai fi la fel de ”dietetica”.
Spre deosebire de alte leguminoase, precum fasolea sau nautul, lintea are avantajul de a fierbe repede. Nu te sfatuiesc sa folosesti linte de la conserva, ci pe cea uscata. Daca nu ai foarte mul timp la dispozitie, alege linte rosie care fierbe mult mai repede.
Secretul supei de linte sta in condimente si in sucul de lamaie. Folositi-le asadar cu incredere!
DE SEZON/ Cele mai bune REȚETE cu LEURDĂ
Torta Pasqualina/ REȚETE DE WEEK-END
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- o bucata mica de ghimbir razuit
- 1 lingurita de seminte de chimen
- ardei iute pisat sau tocat, daca este crud
- 1 ceapa tocata marunt
- 2 morcovi mari
- 150g linte rosie
- 1l supa de legume (cat fierbe lintea puteti fierbe separat 1 morcov, 1/2 telina mare, 1 ceapa medie, 1 patrunjel, 100 g fasole verde, 2 rosii medii, pe care le puteti folosi apoi ca garnitura pentru un alt fel de mancare; pentru aceasta, nu le fierbeti pana se sfarama)
- suc de lamaie
- frunze de coriandru, tocate, preferabil proaspat
- chilli pulbere (opțional)
Cea mai sănătoasă rețetă: Negresă de ciocolată cu ZUCCHINI. Fără lactate, fără ulei/ LOW-CARB
Mod de preparare:
Puneti o lingura de ulei intr-o tigaie si caliti ghimbirul si condimentele pentru cateva minute. Adaugati restul legumelor si lasati-le pe foc aproximativ 5 minute. Peste acestea puneti lintea si supa de legume.
Lasati totul sa fiarba 15 minute, amestecand din cand in cand. Cand lintea este moale, luati cratita de pe foc si puneti amestecul in blender. Veti obtine o supa crema delicioasa, careia va trebui sa ii adaugati la final si zeama de lamaie, pentru a desavarsi gustul unei supe ideale de linte. Presarati deasupra si coriandrul.
Exista bucatari care, pentru supa crema de linte, prepara un amestec de ulei, otet si usturoi pisat, insa depinde de gustul fiecaruia. În zilele friguroase de iarnă, puteti adauga chilli pulbere, dacaă vă place mancarea iute. În rest, coriandrul verde si sucul de lamaie eu il consider suficient.
Sa aveti pofta!
Comentarii: